Μουσείο Τυπογραφείας

Το περιβάλλον “πονά”

Για ένα ακόμη καλοκαίρι περιοχές της χώρας μας μετρούν τις πληγές τους από τις τεράστιες καταστροφές που αφήνουν στο πέρασμά τους οι πύρινες λαίλαπες.
Μεγαλύτερη όλων, η δοκιμασία την οποία πέρασε πρόσφατα η Ευβοια, όπου οι φλόγες μετέτρεψαν σε στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους σε μια περιοχή Natura.
Οικολογικές καταστροφές, με ανεπανόρθωτες συνέπειες στο περιβάλλον, στη ζωή μας… Με χωριά να εκκενώνονται και περιουσίες να χάνονται. Με τους ανθρώπους να προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους, το βιός τους…
Την ίδια ώρα, μακριά από την Ελλάδα, τις τελευταίες ώρες μονοπωλούν το ενδιαφέρον και οι τεράστιες πυρκαγιές που κατακαίουν εδώ και μέρες μεγάλες εκτάσεις τροπικών δασών του Αμαζονίου, του πνεύμονα του πλανήτη μας, (παράγει το 20% του οξυγόνου μας) και που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οφείλονται πρωτίστως σε ανθρωπογενείς παράγοντες.
Ζώντας πια στις τσιμεντένιες πόλεις, είναι θλιβερό να χάνονται  έτσι “πνεύμονες” πρασίνου, είναι θλιβερό να βλέπουμε να “πονά” το περιβάλλον.
Και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο άνθρωπος θα βρεθεί κάποια στιγμή προ των ευθυνών του για την ανυπολόγιστη αυτή καταστροφή στον πλανήτη μας.
Ας μην ξεχνούμε άλλωστε, ότι δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας… τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.