Μουσείο Τυπογραφείας

Το Πακιστάν κατέρριψε μαχητικά της Ινδίας

Κορυφώνεται η ένταση στις σχέσεις της Ινδίας με το Πακιστάν. Όπως μεταδίδει το euronews.gr νωρίς το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστό από εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων του Πακιστάν, ότι καταρρίφθηκαν δύο μαχητικά αεροσκάφη της Ινδίας, μια μέρα μετά τα χτυπήματα ινδικών μαχητικών μέσα στο Πακιστάν, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του 1971.

Η ένταση έχει εγείρει ανησυχίες λόγω του πυρηνικού οπλοστασίου των δύο χωρών. Πολλά κράτη ζητούν από τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Μαχητικά αεροσκάφη της Ινδίας εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Πακιστάν την Τετάρτη, επειδή προηγουμένως του Πακιστάν είχε κάνει αεροπορικές επιθέσεις στο κατεχόμενο από την Ινδία Κασμίρ.

Το ένα από τα δύο αεροσκάφη κατέπεσε μέσα στο Κασμίρ, ενώ το δεύτερο κατέπεσε σε περιοχή που ελέγχει το Πακιστάν και ο πιλότος τέθηκε υπό κράτηση.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Ινδίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.