Μουσείο Τυπογραφείας

Το όνειδος της εθνικής οδού

Κύριε δήμαρχε,
επιστρέφοντας για πολλοστή φορά από τη δυτική πλευρά των Χανίων, διαμέσου της εθνικής οδού στην έξοδο για Σούδα, εντοπίζω ξανά το άθλιο οδόστρωμα το οποίο υπάρχει στην κατ’ ευφημισμόν εθνική οδό.
Στην καλύτερη των περιπτώσεων ο ατυχής οδηγός που θα βρεθεί εκεί, να γλυτώσει με κάποια ζημιά στα αμορτισέρ του αυτοκινήτου του, αν βέβαια καταφέρει να ειδοποιήσει έγκαιρα τον οδηγό που ακολουθεί, ότι θα μειώσει ταχύτητα, για να μη συμμετάσχει άθελα του σε έναν τρελό χορό εξαιτίας του οδοστρώματος.
Εχουν περάσει χρόνια, ειλικρινά δε θυμάμαι πόσα, από τότε που δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Όπως το βλέπω κάθε φορά εγώ, το βλέπουν και όλοι οι άλλοι οδηγοί, το βλέπουν σίγουρα και οι έχοντες την ευθύνη για την αποκατάσταση του.
Πόσα χρόνια ακόμη πρέπει να περάσουν; Πόσα χρήματα πρέπει να δαπανηθούν σε άλλα έργα, ήσσονος σημασίας, για να διορθωθεί αυτό το πρόβλημα που αποτελεί και θέμα ασφάλειας στο δρόμο; Βλέπω να ξηλώνονται πεζοδρόμια για να μπουν καινούργιες πλάκες, να σκάβονται επί μήνες ολόκληρες πλατείες, π.χ. η πλατεία της Σούδας και να καθυστερεί η ανάπλασή τους με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση.
Είναι δεδομένο ότι, οι υπεύθυνοι θα θελήσουν να αποσείσουν από πάνω τους την ευθύνη για αυτό το όνειδος. Πάντα τους ακούμε να λένε: είναι έργο του Δήμου, της Περιφέρειας, του Υπουργείου Μεταφορών. Παρακαλώ, αν κάποιος θελήσει να ασχοληθεί σοβαρά, μην αναλωθεί στο ποιος είναι υπεύθυνος. Ας καταλήξουν ποιος είναι τελικά και ας αναλάβουν επιτέλους δράση.
Σε μια πόλη, που σε άλλες καλές εποχές φιλοξενούσε σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν εκατομμύρια επισκεπτών, ας βρεθούν κάποιοι να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα. “Ευτυχώς” φέτος οι επισκέπτες είναι τόσο λίγοι που δεν θα εκτεθούμε για άλλη μια φορά!
Αποφάσισα να αποστείλω το κείμενο αυτό στα τοπικά ΜΜΕ, γιατί πλέον η σιωπή μας, εμάς των δημοτών, θεωρείται ως συνενοχή. Μακάρι κάποιος να προβληματιστεί, μακάρι σύντομα να αποκατασταθεί. Γένοιτο!
Ζηκοπούλου Ευανθία,
Ακρωτήρι Χανίων

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.