Μουσείο Τυπογραφείας

Το νέο Δημοτικό Θέατρο στο Παλιό Τελωνείο διεκδικεί η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ

dimotiko-simbpulioΤη διευθυνση και εκμετάλλευση του νέου Δημοτικού Θεάτρου που βρίσκεται υπό κατασκευή στο παλιό τελωνείο, στοχεύει να διεκδικήσει η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Επιχειρήσης Γιώργος Βαρουδάκης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων της Τετάρτης.

Ο κ. Βαρουδάκης επεσήμανε σχετικά ότι η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ προσδοκά να έχει σημαντικά έσοδα από την εκμετάλλευση του νέου θεάτρου καθώς ο χώρος θα είναι υπερσύγχρονος διαθέτει όλες τις αναγκαίες υποδομές για τη φιλοξενία μεγάλων εκδηλώσεων και συνεδρίων.

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι όπως είχε αναφερθεί κατά το παρελθόν, τον συγκεκριμένο χώρο διεκδικεί ως μόνιμη και σταθερή στέγη και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης (ΔΗΠΕΘΕΚ) που μέχρι σήμερα φιλοξενείται στον χώρο του Ωδείου Χανίων.

TO KΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Στο “μικροσκόπιο” της δημοτικής αρχής βρίσκεται η κυκλοφοριακή μελέτη του 2006 με το δήμαρχο Τ. Βάμβουκα να κάνει γνωστό ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης της μελέτης προκειμένου να εντοπιστούν θετικά και αρνητικά στοιχεία και να αξιοποιηθούν όσα από αυτά είναι δυνατόν. Παράλληλα, με αφορμή την έγκριση χρηματοδότησης με 105 χιλιάδες ευρώ από το Πράσινο Ταμείο εξήγγειλε την πρόσληψη ειδικών επιστημόνων για την προώθηση συγκεκριμένων λύσεων.

Πάντως κατά τη συζήτηση του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων την Τετάρτη η αντιπολίτευση άσκησε κριτική στη Δημοτική Αρχή για έλλειψη σχεδίου και πρωτοβουλιών ως προς το κυκλοφοριακό.

“Έχετε απαξιώσει εντελώς την παλιά μελέτη” σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης “100/5″ Α. Παπαδογιάννης και πρότεινε τη δημιουργία Γραφείου Κυκλοφοριακών Θεμάτων.

Ο επικεφαλής της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” Γ. Σαρρής κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή για έλλειψη πολιτικής βούλησης: “Δεν έχουν λείψει οι μελέτες. Η πολιτική βούληση για επίλυση του κυκλοφοριακού λείπει”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Προβληματισμούς και ενστάσεις εξέφρασαν τόσο η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Ν. Αγγελάκη όσο και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ν. Παπαντωνάκης (ο επικεφαλής της παράταξης “Ανταρσία στα Χανιά” Σ. Ρίζος απουσίαζε από τη συνεδρίαση).

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο με εξαίρεση τον Ν. Παπαντωνάκη που καταψήφισε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.