Μουσείο Τυπογραφείας

Το “μαγαζάκι”!

[ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ]

¡Õ‘… ¡‘¡”‘¡”« ‘œ’ ”«Ã¡‘œ” ‘«” ≈—‘ ”‘œ —¡ƒ…œÃ≈√¡—œΙ. ΤΟ ότι τα εθνικής (μερικά και παγκόσμιας) εμβέλειας κρατικά μας κανάλια ενημέρωσης (ΕΡΤ, Ρ/Σ κ.λπ.) είναι απολύτως κομματικά “μαγαζάκια”, δεν είναι ανάγκη να το πούμε κι εμείς.

ΧΡΟΝΙΑ τώρα, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά κι αλλού, η χειραγώγηση της κοινής γνώμης αποτελεί το σκοπό και την ίδρυση των κάθε είδους ΜΜΕ. Oπως μάλιστα λέει ο Χανς Μάγκνους Εντσενσμπεργκερ («Για μια θεωρία των ΜΜΕ», 1981) «το πρόβλημα δεν είναι αν τα μέσα χειραγωγούνται, αλλά ποιος τα χειραγωγεί»! Θυμηθείτε οι παλαιότεροι τη χούντα, την ΥΕΝΕΔ και τον μεγάλο θεωρητικό των πραξικοπηματιών, αλλά και της άκρας δεξιάς, τον περίφημο Γ. Γεωργαλά.

…Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ιστορία τους σήμερα, με τοποθετήσεις, αναπληρώσεις, παραιτήσεις κ.λπ., μάλιστα πολλών αξιόλογων πνευματικών ανθρώπων ή στελεχών της κοινωνίας, που θέλησαν να τα αναμορφώσουν ή να τα “αποσπάσουν” από τον σφιχτό εναγκαλισμό τους από την εξουσία, αποδεικνύεται μάταιος αγώνας.

ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» στην ΕΡΤ, πριν μόλις λίγα χρόνια, είναι μια τρανταχτή ιστορική περίπτωση!

ΙΙ. ΠΡΟΧΘΕΣ είχαμε την παραίτησή του νυν διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ (των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) κ. Βασίλη Ταλαμάγκα. Οπως δε μάλλον αποδεικνύεται, η παραίτηση αυτή (καθώς και άλλες) δεν είναι άσχετη με τις καταγγελίες (εναντίον του κ. Ν. Παππά) που έγιναν πρόσφατα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Φίλη, αλλά και από άλλους βουλευτές και στελέχη της ΕΡΤ.

ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ συνοψίζονται σε μια αποκαλυπτική ανακοίνωσή του βουλευτή και πρώην υπουργού Παιδείας (5-10-18) ο οποίος έκανε λόγο για «στρουθοκαμηλισμό» και «ολίσθημα» του Νίκου Παππά (υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης!). Είπε ο κ. Φίλης: «Πίστευα ότι η σύγχρονη Αριστερά θα είχε απαλλαγεί από τις ολέθριες αντιλήψεις του παρελθόντος και δεν θα εκλάμβανε την κριτική συντρόφων ως δήθεν προσχώρηση στις γραμμές του αντιπάλου. Κρίμα για τον Νίκο Παππά που επέτρεψε στον εαυτό του να υποπέσει σε ένα τέτοιο ολίσθημα. Τα γεγονότα και τα προβλήματα στην ΕΡΤ είναι ξεροκέφαλα, ενώ ο αντίπαλος καραδοκεί για να ξαναρίξει “μαύρο”. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Χρειάζεται διάλογος και αποφάσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.» Και πιο κάτω: «Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. (…) Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση».

…ΠΙΟ απλά, τα πάντα σαν πάντα, τα ίδια και τα ίδια!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.