Μουσείο Τυπογραφείας

Το ΚΙΝΑΛ για την αναμόρφωση της ποινικής νομοθεσίας

kinal_1_radiolasithi.gr_-735x400«Η αναμόρφωση της ποινικής νομοθεσίας αποτελεί ιστορική και κοινωνική αναγκαιότητα στην οποία πρώτο το ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκε, ήδη από το 2010, αναλαμβάνοντας τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. Κι όμως, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθυστέρησε τέσσερα χρόνια να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αφού πλέον έχει εισέλθει σε περίοδο αμετάκλητης αποδρομής» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την αναμόρφωση της ποινικής νομοθεσίας  και τονίζει πως «καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογιστεί τη σοβαρότητα του ζητήματος για την ασφάλεια του πολίτη και την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Να εξασφαλίσει την ουσιαστική διαβούλευση και να αποσύρει κάθε προβληματική ρύθμιση που μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπτώσεις ακόμη και σε εκκρεμείς δίκες».

Τέλος στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «για εμάς η αναμόρφωση της Ποινικής Δίκης αποτελεί θεμελιώδη συνθήκη ενίσχυσης του Κράτους Δικαίου.

Κανείς δεν δικαιούται πια να αναλώνεται σε ιδεοληψίες και ποινικούς λαϊκισμούς του παρελθόντος»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.