Μουσείο Τυπογραφείας

Το ημερολόγιο του διαβόλου

Robert K. Wittman
συγγραφέας Best Seller
Αμερικανός εμπειρογνώμονας
Κλοπής Πολιτιστικών Αγαθών
και David Kinney
Αμερικανός δημοσιογράφος
και συγγραφέας με βραβείο Pulitzer

εκδόσεις ΠΕΔΙΟ 2010
Μετάφραση:
Γιάννα Σκαρβέλλη

Ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ και τα κλεμμένα μυστικά του Γ΄ ΡΑΙΧ όπου ένας κατάσκοπος ιδεολόγος -ο Ρόζενμπεργκ- μπορούσε να δει τις ολέθριες φιλοσοφίες του να γίνονται πράξη.

Mε τραγικές συνέπειες για εκατομμύρια ανθρώπων και με ιδιαίτερη εφιαλτική δίωξη των εβραίων, στις κατακτημένες χώρες της Ευρώπης από τα Γερμανικά στρατεύματα. Όπως έγινε και στην Ελλάδα με τον τόσο δραματικό πνιγμό, της Χανιώτικης εβραϊκής παροικίας.  ‘’Το ημερολόγιο του Διαβόλου’’: στις σελίδες του αποκαλύπτονται φοβερά μυστικά για όλα όσα έγιναν από το 1920 ως το τέλος του πολέμου με την οριακή ήττα των Γερμανών, όλη αυτή η μεγάλη θηριωδία (από τις κλοπές των θησαυρών από όλες τις κατακτημένες χώρες, ως το Νταχάου κλπ επαναλαμβάνεται, πάλι Γερμανικά, με οικονομική υπερκυριαρχία και με πολλά μεγάλα μυστικά που τα αποκρύψανε σε άλλες ‘’κρύπτες’’ οι μεταπολεμικοί καγκελάριοι της Γερμανίας, οι Αντενάουερ και Βίλλυ Μπραντ και τα μεθόδευσαν οι επόμενοι –για το πολεμικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Για να αποτελεί και αυτό ένα άλλο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ!!!
Πάντως, τώρα, με τη φετινή επέτειο της Μάχης της Κρήτης οφείλουμε να αναζητήσουμε τουλάχιστον για την Κρήτη πολλά αποσιωπημένα ‘’μυστικά του Διαβόλου’’ που έχουν σχέση με την παλιά πολεμική κατοχή και τη σημερινή οικονομική Γερμανική θεσμοκρατική Γερμανο-ευρώ υπέρ-κατοχή. Γιατί δεν πρέπει να μένουμε μόνο στις τελετές που την επομένη ξεχνιούνται .

Μια συγκλονιστική αφήγηση για το Γ’ ΡΑΪΧ

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
Ο Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ από τα κλεμμένα μυστικά του Γ’ Ράιχ. Είναι ένα βιβλίο 572 σελίδων που το έγραψαν οι : Rozenberg, Wittman και David Kinney (εκδόσεις ΠΕΔΙΟ 2016).
Το βιβλίο αυτό είναι μία συγκλονιστική αφήγηση αληθινών γεγονότων της παγκόσμιας ιστορίας του Γ’ Ράιχ που διαβάζεται σαν ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. Με βασική πηγή την διήγηση, το ημερολόγιο του Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, που ήταν ένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη του Γ’ Ράιχ, στενός συνεργάτης και κορυφαίος σύμβουλος του Αδόλφου Χίτλερ. Φιλόσοφος και κύριος ιδεολογικός καθοδηγητής του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος και ενορχηστρωτής της λεηλασίας των σπουδαιότερων έργων τέχνης από την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Αλλά κυρίως, εμπνευστής και πρωτεργάτης του εβραϊκού ολοκαυτώματος, που οδήγησε στο θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους.
Αυτό, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης.
Αυτό το ημερολόγιο του διαβόλου ανακαλύφθηκε στο τέλος του πολέμου, σε ένα Βαυαρικό κάστρο, αλλά εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης, όπου ο Ρόζενμπεργκ καταδικάστηκε και εκτελέστηκε για εγκλήματα πολέμου. Το “Ημερολόγιο του Διαβόλου” παρέμεινε κρυμμένο για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα, μέχρι που μετά από μία σχετική ‘’κινηματογραφική’’ δεκαετή αναζήτηση, έφτασε πρόσφατα στα χέρια του πρώην ειδικού πράκτορα του F.B.I. Ρόμπερτ Ουίτμαν. Ένα δηλητηριώδες ημερολόγιο, κυνικό και εξοργιστικά αποκαλυπτικό. Αυτό όμως καθ’ εαυτό το ημερολόγιο του Διαβόλου, ΦΩΤΙΖΕΙ μεγάλης σημασίας ιστορικά  (όπως αναφέρεται στο εκδοτικό σημείωμά του), γεγονότα φρικώδη που έγιναν από το 1936-1944, μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, με εργασίες ενίσχυσης του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος και με  τη διάβρωση της Γερμανίας. Με τις συναντήσεις Χίτλερ με τους στενούς συνεργάτες του, τις εντάσεις στα ανώτατα κλιμάκια, την εισβολή στην ΕΣΣΔ, την κλοπή έργων τέχνης και βιβλίων και τα εφιαλτικά γεγονότα του ολοκαυτώματος.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ
Το ΄΄Ημερολόγιο του Διαβόλου’’, ένα αποκαλυπτικό αφήγημα, για να κατανοήσουμε λίγο περισσότερο τα πως και τα γιατί έγιναν τόσα εγκλήματα μιας από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του 20ου αιώνα. Γεγονότα που καταστρέψανε την Ευρώπη, την Ελλάδα, τη Βόρεια Αφρική, την Άπω Ανατολή.
Όμως, όλα αυτά τα εγκλήματα τα οποία ξεχάστηκαν από τη σύγχρονη Γερμανία του οικονομικού ολοκληρωτισμού, της αιώνιας Γερμανικής τάσης, για ευρωπαϊκή και παγκόσμια νέα επικυριαρχία. Εμείς οι Έλληνες νιώσαμε ιδιαίτερα την Γερμανική Εισβολή από τα βορειοδυτικά με κατάκτηση,  με ανακήρυξη της χώρας και έγινε Γερμανικό προτεκτοράτο, ιδιαίτερα μετά την ιστορική αντίσταση στη Μάχη της Κρήτη.

ΡΟΖΕΝΜΠΕΡΚ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Το “Ημερολόγιο του Διαβόλου’’ με τον υπότιτλο: “Ο Αλφρεντ Ρόζενμπεργκ και τα κλεμμένα μυστικά του Γ’ Ράιχ”, περιλαμβάνει έναν εξόχως αποκαλυπτικό πρόλογο με τίτλο: “Η ΚΡΥΠΤΗ” και τρία κεφάλαια με κύριους τίτλους και με τους υπότιτλους των περιεχομένουν που έχουν ως εξής:
A. ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η “ΚΡΥΠΤΗ” σελ. 15-25
B. ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: σελ. 25-64
1. Ο Σταυροφόρος
2. “Χάθηκαν όλα”
3. Κοιτάζονται βαθιά μέσα στο νου μιας σκοτεινής ψυχής
Γ. ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 1918-1939: σελ: 87-271
4. Με τα υποκεφάλαια: ‘’Θετά παιδιά της μοίρας’’
5. ‘’Η πιο μισητή εφημερίδα στην Χώρα’’
6. Η νύχτα πέφτει
7. ‘’Το μονοπάτι των Ρόζενμπεργκ’’
8. Το ημερολόγιο
9. ‘’Έξυπνες κινήσεις και ευτυχείς συγκυρίες’’
10. ‘’Οι καιροί δεν έχουν ωριμάσει για μένα’’
11. Εξορία στην Τοσκάνη
12. Κέρδισα την καρδιά του παλιού Κόμματος
13. ‘’ Η απόδραση’’

ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ
Δ’ ΜΕΡΟΣ: ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΠΟΛΕΜΟΥ 1939-1945
14. ‘’Το φορτίο όσων έμελλε να συμβούν’’
15. Φτιάχνοντας μια νέα ζωή
16. Κλέφτες στο Παρίσι
17. ‘’Ρόζενμπεργκ ήρθε η μεγάλη στιγμή’’
18. ‘’Ειδικές αποστολές’’
19. ‘’Το δικό μας τραγικό ξεχωριστό πεπρωμένο’’
20. ‘’Οι Ναζί της διπλανής πόρτας’’
21. Το υπουργείο του χάους
22. “Ενα ερείπιο”
23. “Πιστός σ’ αυτόν ως το τέλος”
ΕΠΙΛΟΓΟΣ: Βιβλιογραφία και δύο παρατηρήματα:
Α. Χρονολόγιο του Γ’ ΡΑΙΧ
Β. Οι πρωταγωνιστές
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ και τα κλεμμένα μυστικά του Γ΄ΡΑΙΧ επιβάλλει, μέσα από τα ιδιαίτερα ‘’διαβολικά’’ κείμενά  του την υποχρέωσή μου να αναφέρω λεπτομερώς όλα τα περιεχόμενα του για να δοθεί στους αναγνώστες – αναγνώστριες των Χανιώτικων Νέων η δυνατότητα να κρίνουν (κυρίως οι νεώτεροι) γενιά τους διαβολικούς τρομοκράτες της ναζιστικής κατοχής.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΝΑΘΥΜΙΣΗ
Το βιβλίο αυτό το παρουσιάζω τώρα που αρχίζουν οι εκδηλώσεις για την 76η επέτειο της Ιστορικής Μάχη της Κρήτης, που ο Κρητικός Λαός και ιδιαίτερα ο λαός των Χανίων, αντιμετώπισαν άοπλοι τον μέγιστο τρόμο και φόβο, από τους αλεξιπτωτιστές της Χιτλερικής θηριωδίας  την οποία ως προέφηβος έζησε ο γράφων, αυτό το κείμενο, με κίνδυνο 3 φορές σκοτωμού του, (αντιστεκόμενος έκτοτε σε όλους τους φασισμούς: στρατιωτικούς, θεσμικούς και δημοκρατικό – καταναγκαστικούς). Διατηρώντας όμως τις τραγικές μνήμες, τόσο από τον ανθρώπινο όλεθρο που σκόρπισαν οι Ναζί στα Χανιά και σε όλη την Κρήτη όσο και για τους παρασυρμένους και αφιονισμένους νέους του χιτλερισμού που έμειναν για πάντα στους 4.000 τάφους περίπου τάφους του Γερμανικού νεκροταφείου του Μάλεμε, θύματα της  χιτλερικής παραφροσύνης.

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΡΥΠΤΗ
Όμως τώρα χάνονται άδικα και οι αμέτρητοι νέοι του τζιχαντισμού για να αυτοπυρπολούνται με τις τρομοκρατικές τους ενέργειες.
Αλλά ποια ήταν η ‘’κρύπτη’’ κατά το ‘’Ημερολόγιο του Διαβόλου’’ και τι έκρυβε στην τόσο όμορφη Βαυαρική ύπαιθρο που έγινε γνωστή ως το ‘’Περιβόλι του Θεού’’;
Εκεί… πάνω στο βουνό, δέσποζε ένα ανάκτορο που ήταν χτισμένο εκεί. Το κτίσμα είχε ιστορία χιλίων ετών. Ήταν εμπορικός σταθμός, κάστρο, για την αναχαίτιση εχθρικών στρατών. Αλλά λειτούργησε και ως μοναστήρι Βενεδικτίνων μοναχών που λεηλατήθηκε και καταστράφηκε πολεμικά, για να ανοικοδομηθεί με μεγάλη πολυτέλεια για βασιλική οικογένεια, ώσπου Δούκες και Βασιλείς απόλαυσαν τα πολυτελή δωμάτιά του. Σε μία περίπτωση μάλιστα και ο τελευταίος Κάιζερ, Γουλιέλμος ο Β’.

ΛΕΗΛΑΣΙΑ
Όμως το 1945 το κολοσσιαίο αυτό κτίριο λειτουργούσε ως παράρτημα μιας διαβολικής ειδικής ομάδας που σε όλη τη διάρκεια του πολέμου λεηλατούσε την κατακτημένη Ευρώπη για τη δόξα του Γ’ Ράιχ.
Όμως μετά από 6 χρόνια σκληρού πολέμου η ήττα του Ράιχ πλησίασε, οι Ναζί σε ολόκληρη τη Γερμανία είχαν αρχίσει να καίνε απόρρητους κρατικούς φακέλους πριν κατασχεθούν και χρησιμοποιηθούν εναντίον τους… ενώ, ο Αμερικανικός στρατός είχε εντολή να αναζητά, να βρίσκει και να κρατά, απόρρητα, Γερμανικά έγγραφα. Τότε, οι Αμερικανοί συνάντησαν έναν εντυπωσιακό αριστοκράτη με μονόκλ και ψηλές καλογυαλισμένες μπότες, τον Φον -Μπέρ, ο οποίος τους ζήτησε την άδεια να την αφήσουν να μείνει σ’ ένα πολυτελές δωμάτιο με ζωγραφισμένο ταβάνι του μεγάλου παλατιού. Σε αντάλλαγμα εκείνος θα τους έδειχνε μια κρύπτη με απόρρητα έγγραφα.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Το αίτημά του έγινε αποδεκτό. Εκείνος πήγε σ’ ένα από τα πιο πολυτελή δωμάτια του ιστορικού αυτού παλατιού, οι αμερικανοί ακολουθώντας τις οδηγίες του Φον -Μπέρ ανέβηκαν στο βουνό και πέρασαν τις πύλες του παλατιού να τον συναντήσουν. Ο Ναζί τους οδήγησε πέντε ορόφους κάτω από τη γη όπου, πίσω από έναν σφραγισμένο ψευδότοιχο από μπετόν, βρισκόταν κρυμμένο ένα χρυσορυχείο απόρρητων ναζιστικών εγγράφων. Τα αρχεία γέμιζαν μία τεράστια κρύπτη. Και όσα δεν χωρούσαν μέσα σ’ αυτή ήταν στοιβαγμένα σε όλο το δωμάτιο. Τα έγγραφα στην κρύπτη ανήκαν στον Άλφρεντ Ρόζενμπεργκ, που τα αποτυπώματά του θα μπορούσαν να βρεθούν σε πολλά από τα διαβόητα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας. Βέβαια, εκτελέστηκε με καταδίκη σε θάνατο από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης με αποδείξεις και από άλλα έγγραφα. Αλλά αυτός ήταν ο βασικός εισηγητής στο Χίτλερ από το 1920, για την εξολόθρευση των εβραίων.  Το ‘’Ημερολόγιο του Διαβόλου΄΄ αποκάλυπτε στα 23 του κεφάλαια, όλα τα απάνθρωπα εγκλήματα του Γ’ Ράιχ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.