Μουσείο Τυπογραφείας

Το Εργατικό Κέντρο Χανίων στηρίζει την απεργία της Κυριακής

ergatiko-kentro-xaniwnΤην στήριξη του στην απεργιακή κινητοποίηση της Κυριακής εξέφρασε μέσω σχετικής ανακοίνωσης το Εργατικό Κέντρο Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «το Εργατ/κό Κέντρο Χανίων στηρίζει τον απεργιακό αγώνα των εμποροϋπαλλήλων, ενάντια στο καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές καθώς επίσης και τα παλαιά και νέα μέτρα για την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας τους.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο με τα συγκεκριμένα μέτρα παύουν να έχουν ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή τους ώστε να ξεκουραστούν, αλλά και να τον αξιοποιήσουν εποικοδομητικά. Επιπλέον, μπαίνουν νέα εμπόδια στη μητρότητα, αφού πολλές γυναίκες δουλεύουν στον συγκεκριμένο κλάδο. Αλλά και οι νέοι μαθαίνουν από νωρίς να εργάζονται χωρίς το ελάχιστο δικαίωμα της ξεκούρασης.

Η κυριακάτικη αργία είναι κατάκτηση πολλών δεκαετιών και καλούνται οι εργαζόμενοι και οι πολίτες να μην κατέβουν για ψώνια τη συγκεκριμένη ημέρα, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΟΛΑ ΤΗΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.