Μουσείο Τυπογραφείας

Το δόγμα της μισής αλήθειας

truthometer1Μήνες είχε να φανεί για ζητήματα της εκλογικής του Περιφέρειας ο υπουργός κ. Σταθάκης (φωτ.). Εσπευσε να το κάνει, μόλις είδε ότι κινδυνεύει να αλλοιωθεί η μαγική εικόνα που παρουσιάζει τα Χανιά ως… αναπτυξιακό παράδεισο. Καθησυχαστικός για μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους λοιπόν ο υπουργός. Δεν παραχωρούνται -μας λέει- στο Υπερταμείο. Το παράδειγμα με το δέντρο και το δάσος είναι γνωστό. Από τα 200 σχεδόν ακίνητα, θα «εξαιρεθούν κατόπιν ενεργειών» αυτά που προσφέρονται για “επικοινωνιακή” χρήση και μερικές… δεκάδες θα πάνε προίκα στους δανειστές. Αν νομίζουν τώρα οι αυτοδιοικητικοί φορείς πώς πρέπει να εφησυχάσουν, ας το πράξουν. Ειδάλλως ας πράξουν τα δέοντα και ας μη μένουν απλοί παρατηρητές εξελίξεων.

2Εξελίξεις ανέλαβε να δρομολογήσει και ο έτερος Χανιώτης υπουργός, ο κ. Πολάκης. Θα “τρέξει” -μας λένε- ζητήματα των Χανίων που δεν προχωράνε όπως θα έπρεπε. Και έπιασε κατά πως φαίνεται γρήγορα δουλειά, βάζοντας ως πρώτη προτεραιότητά του τον εντοπισμό “εχθρών”. Μετά τον γ.γ. του Δήμου Χανίων Δημήτρη Φραγκάκη που… τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για το ξεπούλημα της μισής πόλης, σειρά είχε ο Κώστας Συνολάκης (φωτ.). Ενας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην έρευνα, ένα μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Ισως στο μυαλό του κ. Πολάκη να είναι εύκολο να πετάς στα σκουπίδια καριέρες και ανθρώπινες σχέσεις για ένα πολιτικό σκοπό και για τον λόγο αυτό να θεωρεί πως ο κ. Συνολάκης παίζει πολιτικά παιχνίδια. Η κοινωνία των Χανίων όμως είναι μικρή και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Συνεπώς και αυτή η επίθεση απλά θα ικανοποιήσει το διαδικτυακό κοινό του υπουργού στα κοινωνικά δίκτυα.

Με το προεκλογικό σκηνικό να στήνεται για τα καλά, αναμενόμενο ήταν οι υπουργοί να θυμηθούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Και υποσχέσεις θα μοιράσουν, και κόσμο θα “δικάσουν”, κατά την προσφιλή τους τακτική. Αυτό που αναμένεται δε να κυριαρχήσει στην προεκλογική τους καμπάνια είναι το δόγμα της μισής αλήθειας, το οποίο καθιέρωσαν στα τοπικά και όχι μόνον ζητήματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.