Μουσείο Τυπογραφείας

To Δ.Σ. Πλατανιά για τους υδρογονάνθρακες

Κύριε διευθυντά,
στην έγκριτη εφημερίδα σας δημοσιεύθηκε δισέλιδο άρθρο – πολιτικής παρέμβασης, όπως αυτό είναι διατυπωμένο, από το δρ Σωτήρη Ν. Καμενόπουλο.
Προφανώς ο αρθρογράφος, δεν γνωρίζει ότι την εισήγηση που υπερψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά, την έχουν συντάξει επιστήμονες, όπως και αυτός, κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών διπλωμάτων. Ως εκ τούτου η ειρωνεία και οι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί προς τα μέλη του Δ.Σ., είναι ανάξιοι απάντησης.
Η Περιφέρεια Κρήτης, στα πλαίσια δικής της γνωμοδότησης, ζητάει τις απόψεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Κρήτης. Aρα το Δ.Σ. ορθά έπραξε εκφράζοντας την άποψη του, εκτός αν θεωρεί ο αρθρογράφος ότι δεν πρέπει να έχομε γνώμη.
Στην εκτενή του ανάλυση, με τα πλείστα όσα περιττά αναφέρει, συσχετίζει την υπό διαβούλευση ΣΜΠΕ, για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων πέριξ της Κρήτης, μεταξύ άλλων με τη περιβαλλοντική νομοθεσία που διέπει την πολιτεία της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ. Aραγε έχει μελετήσει αναλυτικά την περιβαλλοντική νομοθεσία στην Καλιφόρνια, η οποία τηρείται και στην περίπτωση της υπό διαβούλευση ΣΜΠΕ; Θα ήταν ενδιαφέρουσα η επιστημονική του προσέγγιση για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων της υφιστάμενης ΣΜΠΕ, με την αυστηρή περιβαλλοντική νομοθεσία της πολιτείας της Καλιφόρνιας (μια και πρόκειται να επανέλθει…). Σε κάθε περίπτωση δε νομίζω κανείς να αμφισβητεί,  την σπουδαιότητα της υποχρέωσης όλων των δυνατών διασφαλίσεων, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί μέσω μιας πλήρους ΣΜΠΕ, ο κίνδυνος οποιοδήποτε περιβαλλοντικού ατυχήματος.
Επίσης το Δ.Σ. του Δήμου μας  στην απόφαση του, συντάσσεται απόλυτα για τη σκοπιμότητα της εξόρυξης των υδρογονανθράκων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε αυτό, όμως εκφράζει την άποψη για την υπό διαβούλευση ΣΜΠΕ.
Τέλος, πέραν που προφανώς απαξιώνει τη γνώμη του Γεωδυναμικού  Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (προφανώς επιστήμονες την έχουν συντάξει και αυτήν), ο αρθρογράφος με το πολιτικό του κείμενο και τον απαξιωτικό του ύφος, θεωρεί, ότι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σε ένα Δήμο δεν δικαιούνται να έχουν άποψη, ακόμα και όταν αυτή τους ζητείται.
Ο καθένας από τους δημότες του Δήμου Πλατανιά, που τους επικαλείται επανειλημμένως στο μακροσκελέστατο άρθρο του, ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Από τη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.