Μουσείο Τυπογραφείας

Σε εξέλιξη συζήτηση του Δ.Σ Χανίων για το προσφυγικό (vid)

Το προσφυγικό βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης του Δημοτικού συμβουλίου Χανίων που βρίσκεται σε εξέλιξη στο δημαρχείο Χανίων.

Ο δήμαρχος Χανίων Τ. Βάμβουκας διάβασε την απόφαση της ΠΕΔ και είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τους άλλους δημάρχους της Κρήτης για την εύρεση χώρων φιλοξενίας προσφύγων, δηλαδή να βρεθούν διαμερίσματα που θα ενοικιασθούν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Πάντως ξεκαθάρισε ότι θεωρεί  δύσκολο να μην εξασφαλιστεί και κάποια κλειστή δομή σε περίπτωση που δεν βρεθούν αρκετά διαμερίσματα για φιλοξενία.

Εκρόσωποι από την ΕΛΜΕ Χανίων και το Σύλλογο Δασκάλων τάχθηκαν υπερ της φιλοξενίας προσφύγων.

Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων….

Δείτε την live την συνεδρίαση εδώ:

Νωρίτερα συζητήθηκε το θέμα του ατυχήματος με την πτώση φωτιστικού σε θαμώνες καφετέριας στο Κουμ Καπί.Το θέμα που ήταν εκτός της ημερήσιας διάταξης τέθηκε προς συζήτηση από την αντιπολιτευση.

Ευθύνες στη δημοτική αρχή για την κατάσταση του παραλιακού μετώπου από τους Αγ. Αποστόλους μέχρι το Κουμ Καπι, επέρριψε η Νάνσυ Αγγελάκη.
Ο Α. Παπαδογιαννης μίλησε για αναποτελεσματική και ανίκανη δημοτική αρχή αναφορικα με το ζήτημα που προέκυψε στο Κουμ Καπί.
Από την πλευρά του ο κ. Γ. Σαρρης επεσήμανε ότι στο Κουμ Καπί έχουν να γίνουν έργα πάνω από 25 χρονιά κάτι που είναι ευθύνη όλων των δημοτικόν αρχών για την κατάσταση αυτή.
Ο κ. Ν. Παπαντωνακης ζήτησε ενέργειες από το δήμο για τη στήριξη του εργαζόμενου που τραυματίσθηκε σε εργατικό ατύχημα
Ο Σ. Ριζος έλανε λόγο για « υποκρισία οι εκδηλώσεις για τη μέρα χωρίς αυτοκίνητα αφού δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για τις δημόσιες συγκοινωνίες». Για το Κουμ Καπί μίλησε για εγκατάλειψη της περιοχής από όλες τις δημοτικές αρχές.
Ο δήμαρχος Χανίων κ. Βαμβουκας τόνισε ότι ότι πρόκειται για κατασκευαστικό πρόβλημα των στύλων που μπηκαν το 2011. Είπε πως διαπιστώθηκε η αστοχία και θα αντικατασταθούν οι στύλοι ενώ κατηγόρησε τον κ. Παπαδογιάννη για λαϊκισμό.

Να σημειωθεί πως σε « αστοχία της συγκεκριμένης παρτίδας των σωλήνων θραύσεως» απέδωσε η τεχνική έκθεση του τμήματος ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Χανίων το περιστατικό της πτώσης του φωτιστικού ιστού στο Κουμ Καπί.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Χανίων Τ. Βαμβουκας αναφερόμενος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας διχως αυτοκίνητο, επέκρινε τις  « ανακοινώσεις συλλογικοτήτων που εμπεριείχαν απαραδεκτους χαρακτηρισμούς σε βάρους του δημάρχου.

Η ομάδα «Ποδηλάτρεις » είχε κάνει λόγο για ξεχασμένες υποσχέσεις και προτεραιότητες του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα καταγγέλοντας με ανακοίνωσή της το πρόγραμμα δράσεων για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, κατά την οποία ο δήμος αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν χώρους στάθμευσης για Ι.Χ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.