Μουσείο Τυπογραφείας

Το ασκητήριο του μακαριστού γέροντα Θεοδοσίου Δαμβακεράκη

Μέσα στην πανέμορφη φύση μιας άγριας λαγκαδιάς λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από το χωριό Ακούμια στο Ρέθυμνο, βρίσκεται το ασκητήριο του Αγίου Αντωνίου Κατεβατής όπου έζησε ως ασκητής ο μακαριστός γέροντας Θεοδόσιος Δαμβακεράκης.

Τον Ιερό τόπο επισκεφθήκαμε το πρωί του Σαββάτου συμμετέχοντας μαζί με αρκετό κόσμο στην αρχιερατική Σαββατιανή Θεία Λειτουργία και το 9μηνο μνημόσυνο που ακολούθησε προεξάρχοντος του μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, στη μνήμη του πρώην γραμματέα και ταμία του Συλλόγου “φίλοι της Ιεράς Μονής Αγίου Αντωνίου”, αλλά και πρώην Λυκειάρχη και αγαπητού μας καθηγητή Ιωάννη Γλεντουσάκη.

Στιγμιότυπα από τον Ιερό αυτόν χώρο με τον τεράστιο Σταυρό και τις τρεις μικρές εκκλησίες που είναι αφιερωμένες στον Άγιο Αντώνιο, τον Άγιο Νεκτάριο, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το μνήμα του φωτισμένου γέροντα Θεοδοσίου κτήτορά τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.