Μουσείο Τυπογραφείας

Το 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων στο Βίλνιους της Λιθουανίας

27To 26ο Νηπιαγωγείο Χανίων, με τις εκπαιδευτικούς Γωνιωτάκη Αικατερίνη και Μυλωνά Δέσποινα, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus + «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229» με το εγκεκριμένο σχέδιο με τίτλο “I am Really Proud of My Country”.

Συντονίστρια χώρα είναι η Λιθουανία, ενώ χώρες εταίροι είναι η Ρουμανία, η Τουρκία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Εσθονία. H διάρκεια του Σχεδίου ορίζεται σε 21 μήνες και διαρκεί από 01/10/2018 έως και 30/06/2020.
Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο η πρώτη συνάντηση των εταίρων στο Βίλνιους, τη φιλόξενη και πανέμορφη πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Το συντονισμό και την επιμέλεια είχαν τα άριστα εξοπλισμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Μano Darzelis.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία διήρκεσε 4 ημέρες τηρήθηκε προκαθορισμένο πρόγραμμα. Αυτό περιελάμβανε γνωριμία των μελών και μικρή παρουσίαση όλων των σχολείων του προγράμματος και της μεθοδολογίας που ακολουθούν. Αναλυτική παρουσίαση και καθημερινή διαδραστική συμμετοχή στα δρώμενα και τις δραστηριότητες των σχολικών τάξεων. Συμμετοχή σε οικολογικές δράσεις και επισκέψεις σε χώρους όπου η τεχνολογία, η φύση, το καλό φαγητό προσφέρουν ένα δημιουργικό τρόπο απασχόλησης.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζαν τα εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής και αξιοποίησης εργαλείων web 2 στο σχολείο.
Ακόμα έγινε αξιολόγηση των στόχων και των δράσεων που υλοποιήθηκαν πριν και κατά την επίσκεψη, ενώ τέθηκαν οι νέοι επόμενοι στόχοι, δράσεις και χρονοδιαγράμματα του προγράμματος.
Μια εκτός προγράμματος διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ του 26ου Nηπιαγωγείου Χανίων και των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Μano Darzelis Vilnius κατά την οποία τα παιδιά των δύο σχολείων συστήθηκαν και τραγούδησαν αγαπημένα τους τραγούδια, ενθουσίασε τα παιδιά. .
Τέλος, οι ξεναγήσεις στην παλιά πόλη του Βίλνιους, που συμπεριλήφθηκε από την UNESCO στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς, στον καθεδρικό ναό, στο Προεδρικό Μέγαρο, στον τρόπο ζωής των παλαιότερων αλλά και νεότερων Λιθουανών ήταν ιδιαιτέρα εντυπωσιακές και ενδιαφέρουσες.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη αλλά και τις δράσεις που ακολούθησαν στα Χανιά, μπορείτε να αντλήσετε από την ιστοσελίδα του 26ου Νηπιαγωγείου Χανίων.
http://26nipchanion.blogspot.com/2018/12/1.html

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.