Μουσείο Τυπογραφείας

ΕΚΛΕΚΤΑ ΒΙΒΛΙΑ

«Της μούσας μου απανθίσματα»

Δημήτρη Κ. Τυραϊδή

Με πηγές της έμπνευσής του την πίστη του στα μεγάλα ιδανικά και την απέραντη αγάπη του προς τη φύση και τον άνθρωπο, ο αγαπητός και βαθυστόχαστος κ. Δημήτρης Τυραϊδής, εξέδωσε το νέο συναρπαστικό βιβλίο του “Της μούσας μου απανθίσματα”.
Πολυβραβευμένος με διπλώματα και διακρίσεις, με τον πλούσιο ψυχισμό του, απαλύνει τις πονεμένες καρδιές και τις θεραπεύει με το ανεκτίμητο φάρμακο, την αγάπη. Ο κ. Τυραϊδής είναι από τους καλύτερους υμνωδούς της. Μια αγάπη που τη ζει όχι μόνο αισθησιακά, αλλά διαχέεται σ’ όλη την ύπαρξή του. Μιλά για αγάπη και δακρύζουν τα μάτια και ολόκληρος λάμπει από μια γλυκύτητα και καλοσύνη. Είναι ο δεύτερος Γκάντι, που τα πάντα του ομιλούν και με τα πάντα συνομιλεί.
Στοχάζεται τη ζωή και τον θάνατο που τον εμπνέουν δημιουργικά με τον υπέροχο εκφραστικό πεζό ή έμμετρο λόγο που τους χειρίζεται άριστα.
Από το μαγευτικό εξώφυλλο μέχρι και την τελευταία σελίδα, ηχολαλεί η αγάπη και το σκύψιμο πάνω στον πορευόμενο άνθρωπο στους κακοτράχαλους δρόμους μιας ονειρεμένης και άπιαστης ζωής, κάτι που θαματώνει την όμορφη ευαίσθητη ψυχή του. Ολο το βιβλίο ένας παλμός, ένα δέντρο ευσκιόφυλλο με μια μοναδική ποικιλότητα δροσιάς και ανασεμιάς. Οντως απανθίσματα μιας

ψυχής που η μούσα της σου φέρνει την απανεμιά μέσα στον αδήριτο της ζωής ανεμοστρόβιλο. Θα έρθει πάλι η Ανοιξη. Θα ‘ρθουν από την Αραπιά τα χελιδόνια, για να θυμηθώ τον ποιητή ο οποίος στοχαζόμενος τι είναι ο άνθρωπος και πόσο γοργόφτερα περνούν τα χρόνια μας και δεν ξαναγυρνάνε πια, θα πει “Τα σπαθάτα χελιδόνια θάρθουν από την Αραπιά,/ τα χαμένα μας τα χρόνια δεν ξαναγυρνάνε πια”.
Ο στοχαστής μας συγγραφέας και ποιητής, αισθάνεται και ζει νέος, δεν τον πήρανε άλλωστε τα χρόνια, άλλωστε πολλών γερνά πρώτα η ψυχή και μετά το σώμα. Εκείνος μ’ αγκαλιά τη φύση και τα όσα έχει να του πει και να του δώσει, φθάνει ακόμα και κει που δεν μπορεί, για να θυμηθώ τον Καζαντζάκη.

Οποιος έχει τόσο όμορφη και ευαίσθητη ψυχή σαν τον κ. Τυραϊδή, μπορεί να καταλάβει κάθε λέξη του βιβλίου, το οποίο θα το ξανανοίξει πολλές φορές για να λουσθεί στα άχραντα νερά της αληθινής αγάπης.
Για να ‘χεις απανθίσματα, πρέπει να είσαι μυροβόλος κήπος, σωστός παράδεισος, όπως είναι ο κ. Τυραϊδής. Ο,τι κάνει και ό,τι γράφει. Ο,τι στοχάζεται και ό,τι αντικρίζει με τα ορθάνοιχτα πνευματικά και σωματικά μάτια του, γίνεται αμέσως στίχος λουσμένος με τα μύρα του στοχασμού.
Ελάχιστοι είναι εκείνοι που γράφουν ή στιχουργούν με ψυχισμό και ευαισθησία, όπως ο κ. Τυραϊδής.
Καμαρώνουμε και σεμνυνόμαστε να μας θεωρεί δασκάλους του, κάτι που τον τιμά, μα κι εμείς το ίδιο κάνουμε για τους μαθητές μας.
Το βιβλίο του το παρέχει δωρεάν στον αιτούντα και με ένα τηλεφώνημα το έχει σπίτι του. Το τηλέφωνο του συγγραφέα είναι 28210/72318 και 6979002968.
Από καρδιάς, συγχαίρουμε τον εκλεκτό και εύκοσμον ποιητή και συγγραφέα κ. Δημήτρη Κ. Τυραϊδή, με θερμές ευχαριστίες για τον πλούσιο συγγραφικό του επισιτισμό.
Πολύχρονος, πολύκαρπος και εύκαρπος. Η αγάπη όλων μας πάντοτε τον συνοδεύει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.