Μουσείο Τυπογραφείας

Τιμήθηκε η μνήμη του Γεωργίου Ξενουδάκη

Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο του μεγάλου ευεργέτη των Σφακίων αλλά και της Κρήτης, Γεωργίου Ξενουδάκη πραγματοποιήθηκε προχθές στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη γενέτειρα του, Iμπρο Σφακίων, από ιερείς της περιοχής.
Στον προαύλιο χώρο του πρώτου δημοτικού σχολείου Ίμπρου, το οποίο χτίστηκε από χρήματα του και βρίσκεται η προτομή του, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία του κ. Χάρη Παπαδάκη εκπροσώπου της βουλευτή Χανίων κ. Ντόρας Μπακογιάννη, του  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δημάρχου Σφακίων κ. Ιωάννη Ζερβού, Δημοτικών και Κοινοτικών συμβούλων,  μαθητών και καθηγητών Α/βαθμιας και Β/βαθμιας εκπαίδευσης Δήμου Σφακίων και πλήθος κόσμου.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Μανούσο Χιωτάκη και από τον κ. Χάρη Παπαδάκη, ομιλία από τον κ. Κανάκη Γερωνυμάκη, συγγραφέα-λαογράφο, με εκτενή αναφορά στο έργο του Ξενουδάκη και στην παιδεία των Σφακίων, στον οποίο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σφακίων Ακολούθησε απονομή διπλωμάτων υπολογιστών ECDL στους μαθητές Β΄ Λυκείου σχολικού έτους 2018-2019 – Πρόγραμμα επιδοτούμενο από το Ξενουδάκειο κληροδότημα, κατάθεση στεφάνων και φιλοξενία των προσκεκλημένων από το Δήμο Σφακίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.