Μουσείο Τυπογραφείας

Τιμήθηκε η μνήμη του Ειρηναίου Γαλανάκη

2Τη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη τίμησαν κλήρος και πολίτες στην Κίσσαμο. Τελέστηκε αρχιερατικό μνημόσυνο και επιμνημόσυνη δέηση το πρωί της Μ. Πέμπτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισσάμου καθώς και στον τάφο του στον αύλειο χώρο του Ναού, όπου προεξήρχε ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.
Έξι χρόνια πέρασαν από την εις Κύριον εκδημία του αοίδιμου μητροπολίτου ο οποίος απεβίωσε την Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, σε ηλικία 102 ετών.
Στο κήρυγμα του ο μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος έκανε εκτενή αναφορά στο έργο και τη διακονία του Ειρηναίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «στους ιδιαίτερα δύσκολους και χαλεπούς καιρούς μας ο προφητικός του λόγος και η μαρτυρία του μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του και να ανταποκριθούμε εις τις προκλήσεις ενός κόσμου, ο οποίος διαρκώς μεταβάλλεται και αβυσσαλέα μάχεται να θέσει την Εκκλησία του Χριστού στο περιθώριο του δημόσιου βίου».
Για την μεγάλη μορφή της Εκκλησίας ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Προβολής του Έργου του Ειρηναίου Γαλανάκη κ. Παντελής Κατάκης επεσήμανε: «Το φλογερό βλέμμα του, το ταχύ βάδισμά του, οι ωραίες ομιλίες του σε θέματα θεολογίας, φιλοσοφίας, λογοτεχνίας και πολλά άλλα που προσπαθούμε με την επανέκδοση πολλά από τα βιβλία του να μπουν σε σπίτια και να τα γνωρίσουν ιδιαίτερα τα νέα παιδιά».
Ο δήμαρχος Κισάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης επεσήμανε για τον Ειρηναίο ότι : «πρόκειται για έναν μεγάλο Ιεράρχη και διαφωτιστή που αναμόρφωσε την Κίσαμο, την Κρήτη και την Ορθοδοξία γενικότερα».  Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Κισάμου κ. Γιώργος Μυλωνάκης τόνισε: «Ο Ειρηναίος είναι ένα διαχρονικό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Είναι ένα σύμβολο για την περιοχή μας, για την εκκλησία και την Ορθοδοξία».

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.