Μουσείο Τυπογραφείας

Τιμήθηκαν οι ήρωες Μυλοποταμίτες που έπεσαν στο Λατζιμά

Με τις δέουσες τιμές και πλήθος κόσμου, εορτάστηκε και φέτος στον Λατζιμά, η 78η επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης. Τ

ην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου διοργάνωσε η Πανελλήνια Πολιτιστική Ένωση Μυλοποταμιτών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ρεθύμνης, την Τοπική Κοινότητα Πρίνου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Ενορία Πρίνου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση, από τον Πρωτοπρεσβύτερο πάτερ Νικόλαο, ο οποίος εκπροσώπησε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. κ. Ευγένιο. Τιμές απέδωσαν η Μουσική και το Άγημα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ακολούθησε το προσκλητήριο νεκρών από τον Στρατηγό ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Βασίλη Αποστολάκη και τον υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης Μανώλη Μαρκαντωνάκη. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών, κ. Μανώλης Κυρίμης, καλωσόρισε τους καλεσμένους. Στη συνέχεια, έγινε η κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε σιγή 1΄ και η Μουσική Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δεξίωση από το Δήμο Ρεθύμνου, με τη συνεργασία της Τοπικής Κοινότητας, του Πολιτιστικού Συλλόγου, καθώς και της Ενορίας Πρίνου.
Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο κ. Σταύρος Παλτατσίδης, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ των άλλων: Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Αμυντικός Ακόλουθος Άμυνας Νοτίου Ευρώπης, Πλοίαρχος, Timothy Byles, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Αυστραλίας, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κα Μαρία Λιονή, ο Αντιπεριφεριάρχης σε θέματα Παιδείας κ. Γιάννης Παρασύρης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος, ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Εμμανουήλ Καλλέργης, ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου κ. Βασίλης Χνάρης,
Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνης, Αντισυνταγματάρχης κ. Γιώργος Βιδιαδάκης, o Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος, κ. Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, εκπρόσωπος του Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνης, Ταξίαρχος, κ. Αντώνιος Ρουτζάκης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνης, Πύραρχος, κ. Παναγιώτης Καράμπελας, o Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Ρεθύμνης κ. Κυριάκος Παττακός, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Ρεθύμνης, ο πολιτευτής κ. Ηλίας Τσικόγιας εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Μιχάλης Σαρρής εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνης και Περιφερειακός Συντονιστής, ο κ. Αντώνιος Τζιρίτας Ταξίαρχος εν αποστρατεία, εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Παράρτημα Ρεθύμνου, ο κ. Γεώργιος Κατσανέβας, έφεδρος υπολοχαγός πεζικού, και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ρεθύμνης και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου, ο κ. Εμμανουήλ Ραπτάκης Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η κα Ασπασία Μπροτζάκη, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πρίνου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περάματος κ. Μανώλης Παπαγιαννάκης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγιάς κ. Μανώλης Παπαδογιάννης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδίων κ. Γιώργος Βάμβουκας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρχαίας Ελεύθερνας, ο κ. Κων/νος Παρασύρης, ο κ. Ανδρέας Αρναούτης, εκπρόσωπος του αδελφού χωριού Αγίου Μάμα Λεμεσού Κύπρου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρίνου κ. Νικόλαος Τουρνάκης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεοδώρα κα Ελευθερία Βατσινά, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ορθέ κ. Νίκος Λαγκουβάρδος, ο Αντιπρόεδρος Μυλοποταμιτών Ηρακλείου κ. Μανώλης Ρουμπάκης, ο πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Ελεύθερνας κ. Μιχάλης Αποστολάκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Αχλαδιανών κ. Νικόλαος Νησανάκης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Επισκοπιανών κ. Γρηγόριος Διαλεκτός, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουρτζανών κ. Αλέκος Ξενάκης, η εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρυονερίου, Ταμίας, κα Ειρήνη Βερτούδου ο κ. Κώστας Μονιάκης, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκορδιλιανών-Καλλεργιανών και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μνήμη των Ηρώων Πεσόντων Μυλοποταμιτών, στέφανα κατέθεσαν, εκτός από τους εκπροσώπους των Αρχών και των Φορέων που συμμετείχαν στην εκδήλωση και συγγενείς των θυμάτων. Αυτοί ήταν: ο Γιώργος Παντελάκης για τον παππού του Γεώργιο Παντελάκη, ο Κώστας Σιγανός, για τον παππού του Ιωάννη Σιγανό, ο Κώστας Μονιάκης για τον πατέρα του Ανδρέα Μονιάκη, ο Δράκος Κλάδος για τον παππού του Δράκο Κλάδο (Κατραμπούζος), ο Μανώλης Λυρώνης για τον προπάππου του Νίκο Λυρώνη, και ο Σκουλάς Βασίλης του Εμμανουήλ για τον Σκουλά Γεώργιο του Βασιλείου»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.