Μουσείο Τυπογραφείας

Τιμή στη μνήμη των πολεμιστών στο Συμμαχικό Νεκροταφείο

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή στο Συμμαχικό Νεκροταφείο στη Σούδα στη μνήμη των στρατιωτών των συμμαχικών δυνάμεων που έχουν τη ζωή τους στη Μάχη της Κρήτης.
Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών της Αυστραλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Νέας Ζηλανδίας, των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Γερμανίας.
Ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή η κατάθεση στεφάνου του βετεράνου πολεμιστή από τη Νέα Ζηλανδία Τόνι Μέιντεν που ήταν ο μοναδικός βετεράνος που παραβρέθηκε στη φετινή εκδήλωση στο Συμμαχικό Νεκροταφείο στο πλαίσιο της 77ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του Βρετανού στρατιωτικού του Βασιλικού Ναυτικού Τιμ Φερμς ο οποίος αναφέρθηκε συνοπτικά στα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.
Όπως κάθε χρόνο συγγενείς των στρατιωτών από τις συμμαχικές χώρες που πολέμησαν στη Μάχη της Κρήτης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τη μνήμη των προγόνων τους και τον αγώνα που έδωσαν τότε κατά των ναζιστικών δυνάμεων.
Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τη Βρετανική Πρεσβεία, ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.