Μουσείο Τυπογραφείας

Τηλε… τι;

Αγαπημένο πρόθημα της πλουσιοτάτης ελληνικής γλώσσης το τηλε. Και ιδιαιτέρως επίκαιρο συνάμα!
Τηλεκπαίδευση, τηλεργασία, τηλεαγορές, τηλεδιασκέψεις… Oροι μέχρι πρόσφατα σχετικώς ανοίκειοι, έχουν μπει πλέον δυναμικά στην καθημερινότητά μας.
Για κάποιο λόγο ωστόσο, το δικό μου μυαλό έχει κολλήσει στα… τηλεκατευθυνόμενα. Τα γνωστά παιχνιδάκια των παιδικών μας χρόνων, αναμφισβήτητοι πρόγονοι των σύγχρονων τετρακόπτερων, αμαξάκια και μικροσκοπικές μπουλντόζες που αλήτευαν χαρούμενα με τη χρήση ενός τηλεχειριστηρίου.
Και αναρωτιέμαι: ποιο θα ήταν άραγε το υπέρτατο τηλεκατευθυνόμενο; Μα φυσικά… μια ολοζώντανη ανθρώπινη ύπαρξη! Σχεδιασμένη έξυπνα για να καθοδηγείται εύκολα και γρήγορα εξ αποστάσεως, χωρίς να χρειάζεται αναγκαστικά κάποιο πολύπλοκο χειριστήριο.
Για παράδειγμα, μέσα από μια κοινή τηλεόραση ή μέσω ενός συνηθισμένο μηνύματος στο κινητό του τηλέφωνο. Α, ναι! Θα επρόκειτο αναμφίβολα για ένα έξοχο νέο είδος, για ένα θαυμαστό επίτευγμα.
Και σίγουρα με την αλματώδη πρόοδο τεχνολογίας και επιστήμης, ένα τέτοιο καινοτόμο προϊόν δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει στις αγορές παγκοσμίως.
Ή μήπως έχει κυκλοφορήσει ήδη και απλά δεν το έχουμε καταλάβει…;!

1 σχολιο

  • [Παναγιώτης Κύκλης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Προσυπογράφω.
    Της τηλεκπαίδευσης προηγούνται ο αναστοχασμός και η ανακατεύθυνση.
    Ή μήπως έπονται;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.