Μουσείο Τυπογραφείας

Τι συμβαίνει φέτος στις ακτές των Χανίων;

2BΚαθημερινά είναι τα παράπονα αναγνωστών μας από όλες τις περιοχές των Χανίων, αναφορικά με τη φετινή εικόνα των ακτών του νομού. Οι κηλίδες ρύπανσης όπως αυτή της φωτογραφίας, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και αυξάνονται τα ερωτηματικά για τα αίτια της φετινής κατάστασης.
Περιφέρεια και Δήμοι οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει;

2 σχολια

  • [Καζανοκέφαλος] ~ ~ ~ Απάντηση

    Η απάντηση είναι απλή, ο περιβόητος βιολογικός καθαρισμός αποτελείται από μια σωλήνα που ρίχνει τα λύματα (πολύ κοντά μάλιστα) στις ακτές χωρίς καμιά επεξεργασία. Όταν λοιπόν υπάρχει μελτέμι όλα αυτά τα “προϊόντα” έρχονται στους λουόμενους. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι με την αύξηση του τουρισμού τα λύματα αυξάνονται υπερβολικά και η θάλασσα φροντίζει να μας τα γυρίζει αυτούσια στο μπάνιο μας. Οι δήμοι το μόνο που λένε για γαλάζιες σημαίες και “πράσινα άλογα”, εξάλλου οι σπόνσορες τους βασικά είναι οι ξενοδόχοι. Όμως οι λουόμενοι έχουν και μύτη και μάτια. Το ίδιο και οι τουρίστες, είναι θέμα χρόνου λοιπόν να κυκλοφορήσει ευρύτερα και να επιλέξουν άλλους προορισμούς. Ως τότε να ευχόμαστε νότιους άνεμους (λέμε για την βόρεια πλευρά των Χανίων) να διώχνουν τις βρομιές ανοιχτά στο πέλαγος

  • [Σολανάκης Νεκτάριος] ~ ~ ~ Απάντηση

    Μήπως να αναρωτηθούμε που πάνε τα λύματα από τα καραβάκια που κουβαλάνε σε καθημερινή βάση τουλάχιστον 1000 άτομα σε Λαζαρετα και θοδωρού; Ως γνωστόν, στα καραβάκια αυτά τα βοθράκια τους αδειάζουν απευθείας στην θάλασσα και γι’αυτό, πιστεύω, οι κηλίδες είναι συχνές, μικρές σε έκταση και υπάρχουν μόνο το καλοκαίρι. Λες και ο βιολογικός δουλεύει μόνο το χειμώνα και το καλοκαίρι ξεκουράζεται. Και γι’αυτό και υπάρχει έξαρση σε μολύνσεις από τη θάλασσα. Ας το δει κάποιος υπεύθυνος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.