Μουσείο Τυπογραφείας

Τι πράγματι θέλει η Περιφέρεια από τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ;

Κύριε διευθυντά,
στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου παρουσιάστηκε μια πρώτη γεύση από το τι σκέπτεται το μελετητικό γραφείο και το Υπουργείο Περιβάλλοντος – Ενέργειας για τις περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ.
Λίγο πολύ γνωστά και διαχρονικά, το θέμα είναι η Περιφέρεια Κρήτης, που θεωρείται το ανώτατο θεσμικό όργανο διοίκησης στο νησί, τι θέλει;
Αραγε συμφωνεί με τις εκφρασθείσες απόψεις του μελετητικού γραφείου ότι:
– «Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τον όρο Προστατευόμενο»
– «Ότι οι περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ ανήκουν σε όλους, τοπικούς κατοίκους, χρήστες και επενδυτές».
– Ότι ανεξάρτητα τι λέει το χωροταξικό της Κρήτης για τις ΑΠΕ αυτοί θα παρουσιάσουν μια πρόταση «εφαρμόσιμη» που θα περιέχει και σχεδιασμό με ΑΠΕ μέσα στις Προστατευόμενες περιοχές.
– Ότι το γραφείο αυτό είχε προσκαλέσει εκπρόσωπο της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και την οποία κάλεσε στο βήμα για χαιρετισμό.
Ξέρει η Περιφέρεια ότι:
– Το μελετητικό γραφείο δεν ανέφερε τον στρατηγικό σχεδιασμό Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας, άρα και το πώς θα κατευθύνει ουσιαστικές δρασεις στους τοπικούς κατοίκους και τις δραστηριότητες τους που είναι ο Πρωτογενής Τομέας, μέσω των Διαχειριστικών Σχεδίων.
– Ότι η εκπόνηση της μελέτης είναι ένα κολοσσιαίο έργο στο οποίο έχει υλικές και άυλες δράσεις με άμεσα εμπλεκομένους τις τοπικές κοινωνίες, και οι συναντήσεις πρέπει να γίνονται εκεί και όχι στο Ηράκλειο.
– Ότι η Περιφέρεια πρέπει να φτιάξει ένα μηχανισμό παρακολούθησης το έργου έτσι ώστε να εγγυηθεί για όλους μας την ορθή έκβαση της μελέτης.
Γιατί άραγε οι 2 εκπρόσωποι της Περιφέρειας ήρθαν χαιρέτισαν και έφυγαν αμέσως;

Ψαρρας Δημήτρης,
συντονιστής οργάνωσης για
την βιώσιμη ανάπτυξη Φοίνιξ

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.