Μουσείο Τυπογραφείας

Τι μπορούν να κάνουν τα παιδιά για το περιβάλλον…

Η επιλογή των φωτογραφιών και των μηνυμάτων είναι από το περιοδικό National Geographic Kids Απριλίου 2018.

Περισσότεροι από 1 δισ. πολίτες συμμετέχουν στις δραστηριότητες που οργανώνονται για την “Ημέρα της Γης” την 22 Απριλίου. Το δίκτυο “Ημέρα της Γης” ενημερώνει και ενεργοποιεί με ποικίλους τρόπους το περιβαλλοντικό κίνημα σε παγκόσμια κλίμακα. Το σημερινό αφιέρωμα απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους αφού είναι γνωστή η ευελιξία που έχουν να υιοθετούν καλές περιβαλλοντικές πρακτικές. Οι πρακτικές πράσινες πρωτοβουλίες μαθητών μας -το σκουπιδό-μνημείο στον Αη Γιάννη, τα προγράμματα ανακύκλωσης κι οι προτάσεις τους προς τον εκάστοτε δήμαρχο- είναι τρανή απόδειξη.

Tα πλαστικά στο περιβάλλον προκαλούν δηλητηριάσεις και τραυματισμούς της θαλάσσιας ζωής, μόλυνση στις ακτές και σε κάθε τόπο, μπλοκάρουν τα ρέματα και ζουν στις χωματερές για αιώνες. Ο γράφων παρατήρησε –πριν 10 χρόνια- την παρουσία χιλιάδων πλαστικών σακουλών έξω από τις οάσεις στη Σαχάρα. Σήμερα η ραγδαία αύξηση των πλαστικών  επηρεάζει την επιβίωση της Γης.

Το μήνυμα της φετινής “Ημέρας της Γης” είναι να σταματήσουμε τη μόλυνση που προκαλεί το πλαστικό.’

www.earthday.org

Κλιματική αλλαγή
Οι περισσότεροι επιστήμονες πιστεύουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός και προκαλεί άνοδο της στάθμης της θάλασσας, ισχυρότερες καταιγίδες και μετατοπίσεις των βιότοπων. Μπορείς να βοηθήσεις με πολλούς τρόπους για να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.