Μουσείο Τυπογραφείας

Θετικά σημάδια

Τον δρόμο για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ δύο ημέρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup του Βουκουρεστίου, ανοίγει η έγκριση της επικαιροποιημένης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, βάσει της οποίας έχουν εφαρμοστεί οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
Οι υποχωρήσεις οι οποίες έγιναν κατά την κατάρτιση του νομοσχεδίου για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, άναψαν το “πράσινο φως”, και έτσι η αισιοδοξία της κυβέρνησης μετατρέπεται πλέον σε σιγουριά, για το… “ΟΚ” των Βρυξελλών.
Και σαφώς, η δόση του 1 δισ. ευρώ ενισχύει το “μαξιλάρι” ρευστότητας της Ελλάδας και θα διευκολύνει τη χώρα να δανείζεται με ευνοϊκότερα επιτόκια όταν επιστρέψει στην πλήρη χρηματοδότηση από την αγορά, μετά από χρόνια οικονομικής στήριξης από τους πιστωτές της.
Η απόφαση της Κομισιόν για την ολοκλήρωση της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, ανάβει, οπότε, και το “πράσινο φως” για τις επόμενες κινήσεις περαιτέρω βελτίωσης της διάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που σύμφωνα με αρμόδιο παράγοντα του ESM, σε κάθε περίπτωση «είναι επιθυμητή και την επιδιώκουμε», η δε προεξόφληση μέρους του δανείου του Δ.Ν.Τ., αποτελεί κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή. Αισιοδοξία λοιπόν για το αυριανό Eurogroup και σημάδια ότι οι αγορές “ανοίγουν” επιτέλους για την Ελλάδα, μετά από τόσα χρόνια οικονομικής ασφυξίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.