Μουσείο Τυπογραφείας

Θεατρικές παραστάσεις

DSC_8473Τη θεατρική παράσταση “Από την Αντιγόνη στη Μήδεια” του Κώστα Γάκη, που μιλάει για τη θέση της γυναίκας σε έναν σκληρά ανδροκρατούμενο κόσμο θα παρουσιάσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, που εορτάζεται στις 27 Μαρτίου.
Θα δοθούν δύο παραστάσεις για το κοινό με ελεύθερη είσοδο με προσκλήσεις στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 9 το βράδυ.
Οι προσκλήσεις θα δίνονται από τα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕΚ (Ν. Φωκά 5, Χανιά) από την Πέμπτη 21/3 13:00-15:00, την Παρασκευή 22/3 9:00-15:00 και τις ημέρες των παραστάσεων 9:00-15:00 με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεώς τους.
Ερμηνεύουν: Κώστας Γάκης, Μαρία Παπαφωτίου, κείμενο, σκηνοθεσία, video art: Κώστας Γάκης, μουσική: Κώστας Γάκης – Στέλλα Ζιοπούλου, Live τραγούδι: Ίρις Κανδρή, Live μουσική: Στέλλα Ζιοπούλου, συνεργασία στη σκηνοθεσία: Ανθή Φουντά, επιμέλεια κίνησης: Ευθύμης Χρήστου, φωτισμοί: Στέλιος Πλασκασοβίτης, Στέφανος Λώλος, σκηνογραφία: Στέφανος Λώλος, κοστούμια: Σάλι Αλάραμπι, Κωνσταντίνα Μαρδίκη, βοηθοί σκηνοθέτη: Βίλλη Κοντονικολάκη, Ισμήνη Πρωίου, φωτογράφοι: Παναγιώτης Λαμπής, Σοφοκλής Μπιμπής, Νίκος Οικονόμου.

“ΟΛΟ ΣΠΙΤΙ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ”
Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει στις 22, 23 και 24 Μαρτίου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Όλο σπίτι κρεβάτι κι εκκλησία», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.
Το έργο πραγματεύεται την κατάσταση της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο.
Συγγραφείς: Φράνκα Ράμε & Ντάριο Φο, μετάφραση: Αχιλλέας Καλαμάρας, σκηνικά και κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη, επιμέλεια Κίνησης: Φαίδρα Σούτου, μουσικό περιβάλλον: Βάιος Πράπας. Τα τραγούδια και τα μουσικά θέματα, βασισμένα σε λαϊκές ιταλικές μελωδίες, επεξεργάστηκαν από κοινού ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Βάιος Πράπας.
Βοηθός Σκηνοθέτη: Τζένη Κόλλια
Βοηθός Σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη
Παίζουν: ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ (Βασιλική Δέλιου), ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ (Αντωνία Καμπάκου), Η ΜΑΜΑ-ΦΡΙΚΙΟ (Γιάννα Μαλακατέ), ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ (Ράνια Παπαδάκου)

“ΜEΝΓΚΕΛΕ”
Το Σχήμα 7 παρουσιάζει το υπαρξιακό θρίλερ του Θανάση Τριαρίδη, “ΜέΝΓΚΕΛΕ”, μόνο για μία παράσταση το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στο THEATRE 73100 (Πατριάρχου Γερασίμου 18, Ν. Χώρα).
Ένα όνειρο για 2 πρόσωπα σε ένα βαγόνι που μετατρέπεται σε εφιάλτη. Ένα παιχνίδι μνήμης, αλήθειας και ψευδαίσθησης.
Δυο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι της σημερινής εποχής: ένας άντρας, διοικητικός υπάλληλος κάποιας δημοσίας υπηρεσίας και μια φοιτήτρια, στο κουπέ ενός ηλεκτροκίνητου τρένου, σε ένα νυχτερινό δρομολόγιο. Όλα ξεκινούν με μια ξαφνική διακοπή ρεύματος, οπότε για να ξεπεράσουν την αμηχανία τους θα παίξουν το παιδικό παιχνίδι των ρόλων, γρήγορα όμως αυτό το παιχνίδι θα αλλάξει …
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μεταξάκης. Παίζουν: Κωνσταντίνος Μεταξάκης, Ράνια Πλατάκη.
Ακατάλληλο κάτω των 16.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.