Μουσείο Τυπογραφείας

Θα επιβάλει το “Ηράκλειο” δήμαρχο στα Χανιά;

Concept vector graphic- of teamwork, community unity & integrity. The illustration shows 3 hand silhouettes holding 3 cog wheels & rotating them in sync & balanceΠολλά και διάφορα ζούμε σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία που φαινομενικά κινείται σε χαμηλούς τόνους, αλλά στο παρασκήνιο γίνεται το… έλα να δεις. Είδαμε μεταγραφές, συμμαχίες και ξαφνικούς “έρωτες”.

Είδαμε να επιστρατεύονται παλαιοκομματικές μέθοδοι και να εργαλειοποιείται η επιστήμη των δημοσκοπήσεων. Παρακολουθήσαμε την διάσπαση του λεγόμενου “προοδευτικού” χώρου, αυτού που διαχρονικά αποτελεί την κυρίαρχη δεξαμενή ψηφοφόρων στα Χανιά. Αυτό που δεν περιμέναμε όμως να δούμε, είναι ότι στις εκλογές αυτές το Ηράκλειο θα έχει λόγο για τον δήμαρχο Χανίων.

Η φημολογία των τελευταίων ημερών επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στα “Χ.ν.” ο υποψήφιος δήμαρχος Ευτύχης Δαμιανάκης και την οποία θα διαβάσετε αύριο στις σελίδες μας. Επιβεβαίωσε λοιπόν ο κ. Δαμιανάκης την πληροφορία μας που ήθελε το ενδιαφέρον από το Ηράκλειο όχι απλά να είναι ζωηρό για τα τεκταινόμενα στα δημοτικά των Χανίων, αλλά να αποτελεί μια ξεκάθαρη, απαράδεκτη και εξωθεσμική παρέμβαση.

Ο κ. Δαμιανάκης έκανε λόγο για αδυναμία του ΚΙΝΑΛ να βάλει τέλος στις πρακτικές αυτές και σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, η αναφορά του αφορά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Ηρακλείου Νίκο Ανδρουλάκη.

Δεν ξέρουμε τι γνώμη έχει για τα Χανιά ο κ. Ανδρουλάκης, και πώς σκέφτηκε ότι μπορεί να επιβάλει στους Χανιώτες τον άνθρωπο που θα ορίσει τις τύχες του δήμου τους για τα επόμενα χρόνια. Αυτό που ξέρουμε όμως, είναι ότι στα Χανιά, υπάρχει μια ισχυρότατη δημοκρατική παράδοση, που δεν ανέχεται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, πόσω μάλλον όταν αυτές προέρχονται από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τον τόπο μας.

Προσωπικές φιλοδοξίες, δελφίνοι και παζάρια για ηγεσίες κομμάτων δεν αφορούν τις δημοτικές εκλογές. Δεν αφορούν τα Χανιά, μια περιοχή “φιλέτο” που θα βρεθεί στο επίκεντρο αναπτυξιακών και άλλων μεγάλων έργων και παρεμβάσεων την ερχόμενη τετραετία.

Απορίας άξιο, γιατί άνθρωποι που είχαν όλες τις προοπτικές για να αποτελέσουν πολιτικό κεφάλαιο για το μέλλον του τόπου μας, επέλεξαν να συρθούν σε τέτοιες παλαιοκομματικές μεθόδους, διαψεύδοντας την ίδια τη ρητορική τους.

Κρίμα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.