Μουσείο Τυπογραφείας

Τέσσερα χρόνια Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

H  (ΔηΤΟΒ) Κρήτης της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ συμπληρώνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας, και συνεχίζει να συμβάλλει στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

H ΔΗΤΟΒ Κρήτης συνεχίζει το εκπαιδευτικό και το ερευνητικό της έργο, παρουσιάζοντας στο σημαντικότερο Διεθνές Συνέδριο Αιματολογίας στην Ευρώπη (25th EHA Annual Congress 11-21 Ιουνίου 2020) τα πρώτα αποτελέσματα από το Πρόγραμμα των δύο τελευταίων χρόνων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης μέσω της 7ης ΥΠΕ και αφορά στη διερεύνηση των αντιγόνων ιστοσυμβατότητας του πληθυσμού της Κρήτης. Η ανάλυση των πρώτων αποτελεσμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, δείχνουν ότι τα αντιγόνα ιστοσυμβατότητας του πληθυσμού της Κρήτης διαφέρουν σημαντικά από τα αντίστοιχα της Ευρωπαϊκής Δεξαμενής Δοτών Μυελού.
Τα δεδομένα αυτά αναδεικνύουν τη δυσκολία ανεύρεσης συμβατών δοτών σε αιματολογικούς ασθενείς από την Κρήτη και τονίζουν τη σημαντικότητα της ΔηΤΟΒ Κρήτης για τη δημιουργία αποθέματος μονάδων ομφαλικού αίματος όχι μόνο για την Παγκόσμια Δεξαμενή αλλά και για τον πληθυσμό της Κρήτης.

Τονίζουν, επίσης, την ανάγκη ανάπτυξης/επέκτασης πολιτικών Υγείας για προσέλκυση δοτών αιμοποιητικών κυττάρων από την Κρήτη κάτι που η ΔηΤΟΒ Κρήτης θα συνεχίσει να κάνει σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Αρχές. Μάλιστα, η Αιματολογική του ΠΑΓΝΗ, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία, λειτουργεί πλέον και ως Κέντρο Συλλογής Δοτών για να διευκολύνονται οι Δότες από την Κρήτη.

Κατά την τρέχουσα περίοδο κοινωνικής αποστασιοποίησης, η ΔηΤΟΒ συνεχίζει το έργο της. Συγκεκριμένα:
•Οι μελλοντικοί γονείς έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης των διαδικτυακών σεμιναρίων για τη δωρεά ομφαλικού αίματος.
•Συνεχίζεται απρόσκοπτα η παράδοση και επεξεργασία των μονάδων ομφαλικού αίματος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.