Μουσείο Τυπογραφείας

Τελικά, πόσο και ποιοι μας… δουλεύουν;

Το υπερταμείο ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. “Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.” στο οποίο έχει παραχωρηθεί ακίνητη περιουσία του κράτους για 99 χρόνια ως ενέχυρο για την αποπληρωμή των δανείων ζήτησε στις 14 Ιουνίου 2018, πέραν της περιουσίας που ήδη της έχει παραχωρηθεί, να του παραχωρηθούν ακόμα 10.119 ακίνητα ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους.

• Δύο μόλις μέρες μετά, στις 16 Ιουνίου με απόφαση του Συμβουλίου Κυβερνητικής Οικονομικής Πολιτικής στο οποίο συμμετέχει ως δεύτερος τη τάξει μετά τον υπουργό Οικονομικών και ο Χανιώτης υπουργός Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκης, η κυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα μεταβιβάζοντας τα εν λόγω ακίνητα. Στις 19-6-18 είχε ήδη εκδοθεί ΦΕΚ (ΦΕΚ Β’ 2320 / 19-6-2018).
• Μιλάμε για σούπερ ντούπερ φαστ τρακ διαδικασίες.

Πάμε και γι’ άλλα;
• Βλέπεις ήταν τότε που “έκλεινε” η αξιολόγηση για την “καθαρά” ψευδεπίγραφη έξοδό μας από το μνημόνιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπέγραψε το 2015 μαζί με τη δημιουργία του υπερταμείου!
• Τα 10.119 ακίνητα πέρασαν εν “κρυπτώ”! Διότι αναφέρονται στο ΦΕΚ με το Κ.Α.Ε.Κ. εκάστου. Και τρέχα γύρευε μετά να ψάχνεις να βρεις ποια ακίνητα αντιστοιχούν στα εν λόγω Κ.Α.Ε.Κ. Δηλαδή τους αριθμούς που έχουν τα ακίνητα στο εθνικό κτηματολόγιο.
• Eτσι, μόλις σήμερα δημοσιοποιήθηκε, ότι δημόσια ακίνητα που διεκδικούμε αλλά και δημόσια κτήρια στα οποία στεγάζονται και τώρα δημόσιες υπηρεσίες όπως το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης έχουν πλέον παραχωρηθεί στο Υπερταμείο.
• Δηλαδή αποχαιρετάμε Νεώρια, Πολεμικό Μουσείο, Ιστορικό Αρχείο, κτήριο Εφορίας, Παλιό Ψυγείο, ΤΕΙ, στρατόπεδο Μαρκοπούλου, παλιό τελωνείο, Βίλα Κούνδουρου, θεατράκι Βλησίδης και πολλά άλλα. Και μάλιστα οι δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι θα συνεχίσουν να παραδίδουν κι άλλα ακίνητα αφού επιτροπή του κ.Τσακαλώτου συνεχίζει να εργάζεται, αναζητώντας δεκάδες χιλιάδες άλλα κρατικά ακίνητα για τον ίδιο σκοπό.
• Ως τέτοια αναφέρονται και κτήρια της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής, στρατόπεδα, στάδια, πλατείες, πάρκα, ακόμα και διατηρητέα!

Πόσο και πόσοι μας… δουλεύουν;
• Στις 22 Ιουλίου 2018 κάηκε το Πολεμικό Μουσείο Χανίων. Λίγες μέρες μετά ο Χανιώτης υπουργός κ. Γ Σταθάκης ανακοίνωσε ότι δεσμεύτηκαν 6 εκατ. ευρώ για την αποκατάστασή του!
• Δηλαδή, το ελληνικό κράτος έσπευσε να ανακοινώσει εμμέσως στους δανειστές ότι το Πολεμικό Μουσείο (το οποίο πριν λίγες μέρες, στις 16-6-18, και ο ίδιος με την υπογραφή της απόφασης του συμβουλίου οικονομικής πολιτικής είχε παραδώσει στο υπερταμείο ως ενέχυρο για ένα αιώνα), δεν είναι του… πεταμάτου! Θα τους το φτιάξουμε ξανά!
• Επίσης, ο κ. Σταθάκης, (o οποίος θέλει, λέει, να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής στα Χανιά) δεν γνώριζε ότι μέσα στα 10.119 ακίνητα σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων και το Πολεμικό Μουσείο Χανίων, τα Νεώρια και άλλα 196 ακίνητα στα Χανιά έχουν παραχωρηθεί, και με την υπογραφή του, στο υπερταμείο;
• Εν τω μεταξύ τις μέρες εκείνες αλλά και μετά, ο δήμαρχος Χανίων υποστήριζε ότι το αίτημά του για παραχώρηση του Πολεμικού Μουσείου στο Δήμο Χανίων για να το κάνουμε ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ βρίσκει ευήκοα ώτα στην κυβέρνηση!
• Ναι; Και θα συναινέσει και το υπερταμείο να μας παραχωρηθεί τζάμπα για δημαρχείο;
• Κι ακόμα. Πριν ένα μήνα περίπου ανακοινώθηκε μεγαλοπρεπώς από τον Δήμο Χανίων ότι προχωρά η μελέτη αξιοποίησης των Νεωρίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Πολυτεχνείο. Βεβαίως, υπογραφή προγραμματικής Σύμβασης δεν έχουμε δει να μπαίνει.
• Ωστόσο πώς ανακοινώνεται ότι προχωρά η μελέτη για ένα ακίνητο που πλέον έχει περιέλθει στους δανειστές ως ενέχυρο;

Πόσο και ποιοι μας δουλεύουν, τελικά;

1 σχολιο

  • [MANOS] ~ ~ ~ Απάντηση

    Τελικά από ό,τι καταλαβαίνω, θα τα φτιάξουμε από την “καμπούρα” μας και θα τους τα παρα-χαρίσουμε καινούργια για να μπορούν να μας τα νοικιάσουν και θα έχουν και την απαίτηση να τα διατηρούμε και σε άψογη κατάσταση; Θέλω όμως να ρωτήσω κάτι, ποιους ρωτήσε και από ποιους πήρε την έγκριση η κυβέρνηση για να προχωρήσει σε αυτό το άνευ προηγουμένου χάρισμα, εν ονόματι ποιου ανταλάγματος; Της υποτιθέμενης εξόδου από τα μνημόνια ενώ υπογράφηκαν ένα “βουνό” άλλες παραχωρήσεις και νόμοι; Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός είναι σκεπτόμενος και ΟΧΙ “σανοφάγος” και ξέρει να κρίνει με βάση τη λογική. Οι αγανακτισμένοι άλλαξαν άποψη. Δημοψήφισμα για τις παραχωρήσεις εδώ και τώρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.