Μουσείο Τυπογραφείας

Τέλη Απριλίου η επίσημη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο

Ο   Πάπας Φραγκίσκος μιλά  κατά τη διάρκεια της υπογραφής της Κοινής Διακήρυξης στα Ιεροσόλυμα, στο Ισραήλ, Κυριακή 25 Μαΐου 2014. Στο μέσον της αυλής του ναού ο Οικουμενικός Πατριάρχης  Βαρθολομαίος και  ο  Πάπας Φραγκίσκος αντάλλαξαν ασπασμό ειρήνης και κατευθύνθηκαν στον Πανάγιο Τάφο, έξω από τον οποίο έγινε ειδική τελετή. Νωρίτερα, οι κύριοι Βαρθολομαίος και Φραγκίσκος είχαν συνομιλίες μιας ώρας και υπέγραψαν Κοινή Διακήρυξη οκτώ σημείων. Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες επισκέπτονται την πόλη των Ιεροσολύμων με την ευκαιρία της 50ης επετείου της ιστορικής συνάντησης των προκατόχων τους, Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα και Πάπα Παύλου ΣΤ'.  ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣΤην τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, ο πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο. Ο 266ος Ποντίφικας και ηγέτης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα έλθει στην Αίγυπτο μετά την πρόσκληση του Αιγύπτιου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας Αλά Γιούσεφ.

Όπως επισημαίνεται, ο πάπας Φραγκίσκος θα γίνει δεκτός από τον Αιγύπτιο πρόεδρο, θα επισκεφθεί το «Ελ Άζχαρ», που αποτελεί το θρησκευτικό κέντρο των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, όπου και θα συναντήσει και τον μεγάλο ιμάμη Άχμεντ Αλ Τάγιεμπ, θα επισκεφθεί την έδρα της Κοπτικής Εκκλησίας, όπου θα γίνει δεκτός από τον πάπα και πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας Ταουάντρος Β΄, ενώ θα επισκεφθεί και την Καθολική Εκκλησία της Αιγύπτου.

Στην ανακοίνωση της επίσκεψης, ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας τόνισε ότι η Αίγυπτος θα υποδεχθεί τον Πάπα και εκφράζει την πεποίθηση ότι η επίσκεψή του αυτή θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ειρήνης, της ανοχής και του διαλόγου στην ανθρωπότητα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.