Μουσείο Τυπογραφείας

ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Τέχνη γεμάτη φως

Εγκαινιάστηκε η έκθεση της Χανιώτισσας εικαστικού Αντωνίας Παπατζανάκη

2Γεμάτη φως, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ήταν προχθές το βράδυ η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της διακεκριμένης Χανιώτισσας εικαστικού Αντωνίας Παπατζανάκη με τίτλο “Φωτομετρίες”.

Από δεξιά: η εικαστικός Αντωνία Παπατζανάκη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Γιώργος Βαρουδάκης, ο δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας και η έφορος - προϊσταμένη της Πινακοθήκης Αθηνά Γιαννουλάκη

Από δεξιά: η εικαστικός Αντωνία Παπατζανάκη, ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Γιώργος Βαρουδάκης, ο δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας και η έφορος – προϊσταμένη της Πινακοθήκης Αθηνά Γιαννουλάκη

Tο “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, εικαστικοί της πόλης μας και πολύς κόσμος, Χανιώτες και ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτή τη γιορτή της Τέχνης μέχρι αργά το βράδυ, με ένα ποτήρι κρασί και ζωηρές συζητήσεις.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Γιώργος Βαρουδάκης, ο δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας, η ίδια η καλλιτέχνιδα ενώ εκ μέρους του επιμελητή της έκθεσης Θοδωρή Κουτσογιάννη, ο οποίος απουσίαζε, μίλησε η προϊσταμένη της Πινακοθήκης Αθηνά Γιαννουλάκη.
Οπως επεσήμανε στα “Χ.Ν.” η κα Παπατζανάκη, η οποία ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη «η έκθεση αυτή παρουσιάζει την πορεία της δουλειάς μου τα τελευταία είκοσι χρόνια. Είναι καθοριστική η χρήση του φωτός σε όλη της έκθεση και αυτό είναι το στοιχείο που την ενοποιεί, ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές ενότητες που ασχολούνται με διαφορετικά θέματα. Το κοινό στοιχείο όλων είναι νομίζω το εσωτερικό φως των έργων το οποίο αντανακλάται στο χώρο και αγκαλιάζει τον θεατή κάνοντάς τον μέρος του. Χαίρομαι που έρχομαι στα Χανιά με μία τόσο μεγάλη έκθεση. Η προηγούμενή μου έκθεση εδώ ήταν το 2009, έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν νιώθω ότι φεύγω από τα Χανιά, κάθε χρόνο επιστρέφω και έτσι διατηρείται ζωντανός ο σύνδεσμός μου με την πόλη, τους φίλους και την οικογένειά μου».

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.