Μουσείο Τυπογραφείας

“Τακτοποίηση” αυθαιρέτων

– Με νόμιμη άδεια;
– Ναι!
– Στα κτήρια που έχουν ανεγερθεί με νόμιμη οικοδομική άδεια και έχουν πολεοδομικές αυθαιρεσίες εντός του περιγράμματος του κτηρίου θα δοθεί η δυνατότητα πλήρους νομιμοποίησης. Θα πρέπει να προηγηθεί η καταβολή του προστίμου (με τους ισχύοντες σήμερα όρους) και κατόπιν η δήλωση του “τακτοποιημένου” χώρου στην ταυτότητα του κτηρίου. Στην κατηγορία αυτή θα ανήκουν οι κλεισμένοι ημιυπαίθριοι, τα υπόγεια που έχουν αλλάξει χρήση κ.λπ.

Οροι για αιγιαλό
Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία τίθενται όροι για απευθείας παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών στους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, δυνάμει των προβλέψεων του ν. 2971/2001 για τον αιγιαλό και την παραλία υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης.
Ολόκληρη η απόφαση στο agronews.gr

S.O.S. για τους Δήμους
Απεξάρτηση των Δήμων από την κρατική χρηματοδότηση είχε προαναγγείλει     -στις αρχές Μαρτίου- ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, επισημαίνοντας πως πρέπει να στραφούν στην εξεύρεση άλλων πόρων.
“Μπορούν μέσα από νέα ευρηματικά χρηματοδοτικά εργαλεία να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα επιτυγχάνοντας έσοδα” σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης κατά τη συνάντηση που είχε στα Τρίκαλα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και δημάρχους της περιοχής.

Για την έξοδο από την κρίση
Υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας και σε άλλες μορφές τουρισμού, εκτός των παραδοσιακών;
“Στον τουρισμό υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, διότι εξετάζεται και η δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι για παράδειγμα ο περιηγητικός τουρισμός, ο περιπατητικός και ο αθλητικός.
Επίσης υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να περνούν ένα μεγάλο μέρος της χειμερινής περιόδου κάνοντας τουρισμό σε μια χώρα όπως συμβαίνει ήδη στην Ισπανία.
Αυτή είναι μια μορφή τουρισμού, επονομαζόμενος συχνά και “αποδημητικός τουρισμός” που μπορεί να αναπτυχθεί και στην Ελλάδα. Ακόμη υπάρχει ο θεματικός τουρισμός, όπως είναι: Τουρισμός και κρασί, Τουρισμός και Λάδι, Λάδι και ρίγανη κ.λπ. κ.λπ.”.
Hans-Joachim Fuchtel

(εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, κοινοβουλευτικός υφυπ. του Ομοσπονδιακού υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας)

Οι στόχοι της ελληνικής προεδρίας για τον τουρισμό
Οι προσδοκίες έχουν αναπτυχθεί από τον τουριστικό κόσμο της χώρας με μια επιτυχημένη ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. καθώς εκτιμούν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ωφελήσει σημαντικά τον τουρισμό.
Η ελληνική προεδρία σε ό,τι αφορά τον τουρισμό θα ασχοληθεί με την ολοκληρωμένη διαχείριση του θαλάσσιου και παράκτιου τουρισμού για την οποία θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη στις 14 Μαρτίου.
Πέρυσι περισσότεροι από 6 εκατ. Ευρωπαίοι προτίμησαν την κρουαζιέρα και ο πλέον δημοφιλής προορισμός κρουαζιέρας αναδείχθηκε η Μεσόγειος με 3,5 εκατ. τουρίστες.
Ο θαλάσσιος τουρισμός συνεισφέρει στην Ε.Ε. ετησίως 38 δισ. ευρώ και δημιούργησε 327.000 θέσεις εργασίας.
Η ελληνική προεδρία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη διευκόλυνση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τους υπηκόους τρίτων χωρών και θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις επί της αναθεώρησης της οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια.

“Αστέρας” Βουλιαγμένης
Η ύπαρξη ισχυρής βούλησης μεγάλων επιχειρηματικών σχημάτων τόσο από τον αραβικό κόσμο και τη Ρωσία όσο και από ελληνοαμερικανικούς κύκλους για το συγκρότημα του Αστέρα στη Βουλιαγμένη μπορεί να εκπλήξει θετικά, αναφέρουν πηγές κοντά στις διαδικασίες.
Υπενθυμίζεται πως προ ολίγων ημερών ο γενικός διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας της Εθνικής Τράπεζας Α. Καρυτινός είχε χαρακτηρίσει, σε δηλώσεις του, το ενδιαφέρον από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τον Αστέρα, ως μεγάλο και προερχόμενο, μεταξύ άλλων, τόσο από επενδυτικά funds, ιδιωτικά και δημόσια και εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων όσο και από ιδιώτες.

Τουρισμός
Νέα ρεκόρ αναμένεται να πετύχει ο ελληνικός τουρισμός τη φετινή χρονιά. Οι αφίξεις ξένων τουριστών εκτιμάται ότι θα φθάσουν σε 18,5 εκατ., οι ταξιδιωτικές εισπράξεις σε 13 δισ. ευρώ, τα άμεσα και έμμεσα έσοδα σε 35 δισ. ευρώ,  ενώ θα δημιουργηθούν επιπλέον 50.000 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Γνωρίζετε πόσους τουριστικούς προορισμούς διαθέτει η χώρα μας, με βάση τα λιμάνια τους,
με λιμεναρχεία κ.ά. υποδομές που εξυπηρετούν Ελληνες και ξένους επισκέπτες;
= > Αγία Μαρίνα, Αγ. Κωνσταντίνος
= > Αγιος Νικόλαος, Αγ.Νικόλαος Κρήτης
= > Αγιος Κήρυκος, Αίγινα
= > Αιδηψός , Αλεξανδρούπολη
= > Αλιβέρι, Ανδρος
= > Αντικύθηρα,Αίγιο
= > Αρκίτσα, Αστακός
= > Γλύφα, Γύθειο
= > Ελευσίνα, Ζάκυνθος
= > Ηγουμενίτσα, Ηράκλειο
= > Θήρα, Ιεράπετρα
= > Ιθάκη, Καβάλα
= > Καλαμάτα, Κάλυμνος
= > Κάρπαθος, Κάρυστος
= > Κέρκυρα, Κεφαλονιά
= >Κύθηρα, Κυλλήνη
= >Κύμη, Κως,
= > Λέρος, Λευκάδα
= >Μήλος, Μύκονος
= > Μύρινα, Μυτιλήνη
= > Νάξος, Ναύπλιο
= > Νεάπολη, Πάρος
= > Πάτμος, Πόρος
= > Πόρτο Λάγος, Πόρτο Χέλι
= > Πρέβεζα, Ρέθυμνο
= > Ρόδος, Σαλαμίνα
= > Σαμοθράκη, σάμος
= > Σκιάθος, Σπέτσες
= > Σύρος, Στύρα
= > Τήνος, Υδρα
= >Χαλκίδα, Χανιά
= > Χίος

και αυτά ενδιαφέρουν…
102 δισ. δολάρια…
…ήταν το 2012 οι κινέζικες δαπάνες για ταξίδια στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του Ο.Η.Ε.

Ryanair news
Tο ενδεχόμενο να μειώσει το μερίδιό της (29%) στην ιρλανδική αεροπορική Aer Lingus αντιμετωπίζει η Ryanair, σύμφωνα με την επιτροπή Ανταγωνισμού της Βρετανίας.

Πτήση Νέας Υόρκης
Ξεκινά εκ νέου την εποχική, απευθείας σύνδεση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών με το αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης, από την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, η Delta Air lines.
Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Airbus α330-300, δυναμικότητας 298 θέσεων και θα εκτελείται σε συνεργασία με τους εταίρους της Delta Air France KLM.

To δωρεάν μετράει…
Η τιμή μετράει περισσότερο από την ταχύτητα παράδοσης για τους Αμερικανούς που αγοράζουν μέσω διαδικτύου, με το 74% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση να το επιβεβαιώνει.

Fund manager….
Το επενδυτικό κρατικό ταμείο του Κατάρ και άλλοι επενδυτές προσφέρθηκαν να τοποθετήσουν 500 εκατ. ευρώ σε εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου, που σκοπεύει να συστήσει ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.