Μουσείο Τυπογραφείας

Τα πιο ακριβοπληρωμένα και περίεργα επαγγέλματα

Οι αποδοχές τους φθάνουν ή ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ ετησίως στις Η.Π.Α.
Καλοπληρωμένες δουλειές στις Η.Π.Α. (ποσά σε ευρώ).
Ποσά σε ευρώ:
• Σωματοφύλακας 132.000 ευρώ.
• Χειρουργός 131.000 ευρώ.
• Τηλεφωνικές υπηρεσίες προσωπικής επαφής (ροζ τηλέφωνα) 116.000 ευρώ.
• Πιστοποιημένος (αντι) χάκερ 108.000 ευρώ.
• Διευθύνων σύμβουλος και πολιτικός μηχανικός (σε εργοτάξια) 103.00 ευρώ.
• Πιλότος πολιτικής αεροπορίας 98.000 ευρώ.
• Ανιχνευτής καταιγίδων 96.000 ευρώ.
• Δικηγόρος 95.000 ευρώ.
• Οικολόγος 91.000 ευρώ.
• Ανώτατο στέλεχος πληροφορικής, διευθυντής μάρκετινγκ (πιο υψηλόμισθοι) 73.000 ευρώ και άνω.

Πρώτο Goodys στα Σκόπια
Το πρώτο εστιατόριο Goodys στα Σκόπια, εγκαινιάστηκε στο εμπορικό κέντρο Vero Center και όπως έχει αναφερθεί από τη “Ναυτεμπορική”, πρόκειται για συνεργασία franchise με δικαιοδόχο την εταιρεία την Veropoulos – Skopie, του ελληνικού Ομίλου Βερόπουλος.

Κλοπή e-mail στη Γερμανία
Περίπου 16 εκατομμύρια διευθύνσεις e-mail και κωδικοί, εντοπίστηκαν να έχουν “πέσει θύμα πειρατείας”.
Εκτιμάται ότι περίπου το 1/5 του πληθυσμού της χώρας μπορεί να έχει επηρεαστεί.

Στην Τουρκία για δουλειά
Πιλότους με υψηλά στάνταρ εκπαίδευσης, ψάχνει η Turkish Airlines, η οποία επειδή δεν τους βρίσκει στην Τουρκία έχει προχωρήσει σε αθρόα πρόσληψη αλλοδαπών πιλότων, μεταξύ των οποίων και πολλών Ελλήνων.
Στόχος της εταιρείας, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου, Temel Kotil, είναι να διατηρήσουν υψηλό επίπεδο ποιότητας.
«Χωρίς παρεξήγηση, υπάρχουν Τούρκοι πιλότοι σε αρκετές σχολές στην Τουρκία, οι οποίοι όμως δεν πληρούν τις δικές μας προδιαγραφές και για τον λόγο αυτό προσλαμβάνουμε πιλότους από το εξωτερικό. Είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρήσουμε υψηλό ποιοτικό επίπεδο στις τουρκικές αερογραμμές», ανέφερε ο T. Kotil, συμπληρώνοντας ότι «δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, ούτε θέλω να πω ότι αυτοί οι πιλότοι (στην Τουρκία) δεν είναι ασφαλείς, απλώς δεν πληρούν τις δικές μας προδιαγραφές».
Εμείς το ξέραμε εξαιτίας και των γνωστών εμπλοκών ελληνικών με τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, ότι το παραδέχονται και οι ίδιοι είναι το ασυνήθιστο. Εξάλλου, ο μισθός ενός πιλότου στην Turkish είναι υπερτριπλάσιος από τον αντίστοιχο σε ελληνική εταιρεία.
Φ.Σ.
πηγή “Ναυτεμπορική”

Πολυνομοσχέδιο δίνει κίνητρα
για λαϊκές αγορές μόνο για αγρότες
Συνολικά τρία είναι τα βασικά κριτήρια: να καλλιεργεί έκταση ή να διαθέτει ζωικό κεφάλαιο, να διαθέτει χώρο εστίασης καθώς επίσης και χώρο διανυκτέρευσης.
Το ίδιο νομοσχέδιο θεσμοθετεί τα κτηνοτροφικά πάρκα και τις κτηνοτροφικές ζώνες, δηλαδή ειδικές χωροθετημένες εκτάσεις καθώς και χώρο όπου μπορεί να αναπτυχθεί αποκλειστικά η κτηνοτροφία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που γίνεται αυτή τη στιγμή.

Βοeing
Η αξιοπιστία του αεροσκάφους Dreamliner 787 της Βοeing έχει μεν αποκατασταθεί, κατά το μεγαλύτερο μέρος της, κατά 98%, όμως ακόμη δεν κρίνεται ικανοποιητική, σύμφωνα με στελέχη της αμερικανικής βιομηχανίας.

Λιμενικά έργα
Κατασκευή χερσαίων έργων παράκτιας ζώνης λιμένος Τούρλου Μύκονος, δ/νση Λιμενικών Εργων και Αεροδρομίων, με προϋπολογισμό 8.700.000 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.