Μουσείο Τυπογραφείας

Τα “κίτρινα γιλέκα” και οι συγκρίσεις

Στους δρόμους κατέβηκε η μικρομεσαία τάξη στη Γαλλία με αφορμή την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα και το υψηλό κόστος ζωής. Οι δυναμικές διαδηλώσεις  υποχρέωσαν τον πρόεδρο Μακρόν σε μερική υποχώρηση και διάλογο με τα συνδικάτα.
Στη Γαλλία λοιπόν του κατώτατου μισθoύ των 1498 ευρώ, οι πολίτες διαδηλώνουν ενάντια στα νέα μέτρα. Στην Ελλάδα του κατώτατου μισθού των 683 ευρώ, κανείς δεν αντιδρά ενάντια στα χαράτσια, τη φορολογία, τα ακριβά καύσιμα το υψηλό κόστος ζωής ενώ η Κυβέρνηση πανηγυρίζει την έξοδο από τα μνημόνια. Τελικά είναι οι Γάλλοι πιο διεκδικητικοί ή μήπως οι Ελληνες απογοητευτήκαμε και συνηθίσαμε τις υποσχέσεις;

1 σχολιο

  • [Γιώργος Κιαγιάς] ~ ~ ~ Απάντηση

    Οι Έλληνες είχαν ήδη την δική τους “επανάσταση” όταν ψήφισαν Τσίπρα- υποχρεώθηκαν μετά να καταλάβουν πως κανείς δεν μπορεί να τους δώσει αυτό που δεν παράγει η οικονομία του κράτους τους. Θα το καταλάβουν και οι Γάλλοι και οι Ιταλοί και όλοι οι άλλοι με την σειρά τους. Μένει να δείξει ποιο “κόστος” για την Ευρώπη θα έχει αυτή η διδασκαλία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.