Μουσείο Τυπογραφείας

Τα Χανιά από ψηλά

Τα Χανιά από ψηλά μπορούν να θαυμάσουν όσοι θέλουν, πετώντας μαζί με τον Χανιώτη εκπαιδευτή Γεώργιο Κισσανάκη στο διθέσιο μικρό μηχανοκίνητο αεροσκάφος τύπου Para-trike.
Το συγκεκριμένο μηχανοκίνητο αεροσκάφος με το αλεξίπτωτο το αντικρίσαμε ένα πρωί πριν κάποιες μέρες να πετά στον ουρανό των Χανίων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Λίγη ώρα αργότερα μιλήσαμε με τον χειριστή του, τον Γεώργιο Κισσανάκη που συναντήσαμε σε κατάλληλο διαμορφωμένο χωράφι στη Νέα Χώρα, δίπλα από τον Κλαδισό ποταμό.
«Είμαι πιλότος και εκπαιδευτής.  Πετάω με αλεξίπτωτο πλαγιάς από το  2003 ενώ με μηχανοκίνητο Paramotor και Paratrike από το 2009. Και τα δύο διαθέτουν κινητήρα ώστε δεν χρειάζεται πλέον να ανεβαίνουμε σε πλαγιές για να πετάμε. Το paratrike είναι μια κατασκευή ελαφρού τύπου με αλεξίπτωτο και έχει τρεις τροχούς με κινητήρα αεροπορικό με προπέλα το οποίο δίνει την δυνατότητα της απογείωσης σε πολύ μικρή απόσταση.  Είναι το πιο ασφαλές στην κατηγορία του γιατί σε απογείωση και προσγείωση δεν έχουν επαφή τα πόδια των επιβαινόντων με το έδαφος», μας είπε. Οι φωτογραφίες από ψηλά είναι από τον κ. Κισσανάκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.