Μουσείο Τυπογραφείας

Συνωστισμός χαβαλέδων

Καλά ήμασταν τόσους μήνες στα Χανιά χωρίς τον κορωνοϊό, αλλά τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα. Τα οποία θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα, αν δεν αντιληφθούν άρχοντες κι αρχόμενοι την πραγματικότητα.
Μια πραγματικότητα που δε σηκώνει άλλα αστεία. Κανείς άλλωστε δεν δικαιούται να παίζει με τη δημόσια υγεία, με την ίδια τη ζωή συμπολιτών μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Η χαλάρωση πάντως δεν “φύτρωσε” μόνη της. Συνυπεύθυνοι είναι τόσο η Πολιτεία όσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τα προφανή κυβερνητικά (και ευρωπαϊκά) λάθη στη διαχείριση των τουριστικών ροών, μάλλον είναι αργά πλέον για να διορθωθούν.
Αυτό που μπορεί να διορθωθεί είναι ο εφησυχασμός της τοπικής αυτοδιοίκησης. Γίνονται για παράδειγμα ψεκασμοί κι απολυμάνσεις κοινόχρηστων χώρων; Εντατικοποιήθηκαν τα μέτρα εντός δημοτικών κι άλλων υπηρεσιών; Υπάρχει μέριμνα για τη διεξαγωγή τεστ μεταξύ υπαλλήλων του δήμου και της Περιφέρειας, ιδιαίτερα όσων επιστρέφουν από διακοπές; Αξιοποιήθηκε το διάστημα από την τελευταία καραντίνα για να γίνει ένας ουσιαστικός σχεδιασμός και να ετοιμαστεί η τοπική αυτοδιοίκηση για ένα ενδεχόμενο νέο κύμα οικονομικών επιπτώσεων σε τοπικές επιχειρήσεις;
Η απάντηση δυστυχώς είναι όχι, γιατί δεν έχει γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα της απειλής. Πριν αρχίσουν λοιπόν και στα Χανιά να κουνούν το δάχτυλο για την ατομική ευθύνη, ας κινητοποιηθούν πρώτα οι ίδιοι.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον νομός είναι ο συνωστισμός χαβαλέδων. Ιδιαίτερα, όταν αυτός παρατηρείται σε θέσεις ευθύνης.

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ ~ ~ Απάντηση

    Πως το λέγανε μωρέ οι παλιοί σε τέτοιες περιπτώσεις ;Στάσου μια στιγμή,α ναι το θυμήθηκα : “Ο Θεός ν΄αγιάσει το στόμα σου”…..

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.