Μουσείο Τυπογραφείας

Συνέχεια στις δικαστικές περιπέτειες… για την ΕΑΣ Κισσάμου

Eφεση στην απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων να ορίσει ως τιμή εκποίησης των ακινήτων της πρώην ΕΑΣ Κισσάμου έκτασης 16 στρεμμάτων στην περιοχή Τράχηλας Γραμβούσας στο 1.500.000 ευρώ, κατέθεσε το Ελληνικό Δημόσιο. Η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να εκδικαστεί τον Σεπτέμβρη.
Η συγκεκριμένη έκταση -που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι της Κισσάμου- όπως και ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της πρώην ΕΑΣ Κυδωνίας-Κισσάμου έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης με εκκαθαριστή την Τράπεζα Πειραιώς (πρώην Αγροτική). Ο διαχειριστής είχε συμφωνήσει με επιχειρηματία για την αγορά της έκτασης των 16 στρεμμάτων (παλιό οινοποιείο, αποθήκες, κτήριο με γραφεία κ.α.) της Ένωσης στην τιμή των 740.000 ευρώ. Ο επιχειρηματίας είχε αναφέρει στο δικαστήριο ότι προτίθεται στο συγκεκριμένο χώρο να μεταφέρει τη βιοτεχνία του που λειτουργεί αυτή τη στιγμή σε άλλο σημείο.
Απέναντι σε αυτήν την συμφωνία προσέφυγε το Υπουργείο Οικονομικών δια μέσου της τοπικής ΔΟΥ καθώς έκρινε ότι η αξία του ακινήτου ήταν πολύ μεγαλύτερη και την υπολόγιζε στα 2.200.000 ευρώ. Το Υπουργείο έκρινε ότι η αξία του οικοπέδου είναι μεγάλη καθώς βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο, υπάρχει μεγάλη δομημένη έκταση και άλλη αδόμητη η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί.
Τελικά το δικαστήριο έκρινε ως οριστική τιμή εκποίησης του ακινήτου το ποσό των 1.500.000 ευρώ, με το Δημόσιο να καταθέτει έφεση ζητώντας να του επιδικαστεί το ποσό των 2.200.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι με τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν οι οφειλές της πρώην ΕΑΣ σε Τράπεζες, Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία. Οι εγκαταστάσεις που εκποιούνται σημειώνεται πως είχαν ξεκινήσει τη λειτουργιά τους στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 . Το οινοποιείο θεωρούνταν το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα και τα προϊόντα της τότε Ένωσης Κισσάμου (κρασιά Cavaliere, Casteliere, Όστρια κα.) από τα καλύτερα της εποχής τους. Στα υπό εκκαθάριση ακίνητα της πρώην ΕΑΣ Κυδωνίας-Κισσάμου είναι και εγκαταστάσεις και αποθηκευτικοί χώροι μέσα στην κωμόπολη του Καστελίου, αποθηκευτικοί χώροι και οικόπεδο στο Μάλεμε, εγκαταστάσεις στην Αγιά Χανίων κα.
Υπογραμμίζεται ότι ο πρωτοβάθμιος “Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων” διαχειρίζεται και χρησιμοποιεί εγκαταστάσεις που κατάφερε να διασώσει όπως το συσκευαστήριο ελαιολάδου στο Κολυμβάρι και το συσκευαστήριο εσπεριδοειδών στο Μάλεμε κα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.