Μουσείο Τυπογραφείας

Συμμόρφωση και όχι ποινές

Σχεδόν καθημερινοί είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούν μικτά κλιμάκια υπηρεσιών για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε εστιατόρια και καφετέριες. Ενετικό Λιμάνι, Κουμ Καπί αλλά και τα beach bar σε Αγία Μαρίνα και Πλατανιά βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού.

«Είμαστε στη φάση της ενημέρωσης και των αυστηρών συστάσεων» τόνισε στα “Χ.ν.” ο κ. Δημήτρης Νικολακάκης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων.

Βάσει του σχεδιασμού, τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και η επιβολή των κυρώσεων, ωστόσο, επειδή τα πρόστιμα είναι τόσο βαριά που μπορεί να οδηγήσουν μια επιχείρηση ακόμα και στο “λουκέτο”, η πρόθεση των υπηρεσιών είναι να υπάρξει συμμόρφωση και όχι ποινές.

Πάντως, το γενικό συμπέρασμα των ελέγχων είναι ότι ενώ οι επιχειρήσεις -στη μεγάλη πλειοψηφία τους- έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα (αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα, μάσκες για το προσωπικό, απολυμάνσεις κ.λπ.) οι πελάτες φαίνεται να έχουν επιστρέψει για τα καλά στην προ κορωνοϊού κανονικότητα, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.