Μουσείο Τυπογραφείας

Συγκρίσεις

Επέπρωτο με τον COVID 19 να πέσουν οι μάσκες για μεγάλους (sic) πολιτικούς ηγέτες.
Είναι τέτοια η τραγική μοίρα των κατοίκων της Νέας Υόρκης, που στην πιο κρίσιμη στιγμή για την πολιτεία, πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.
Τι γίνεται Τζέιμς Μποντ;
Αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο Πρωθυπουργός είναι ένας κύριος που στις πρώτες μέρες της κρίσεως τραγούδαγε το Happy Birthday και έπλενε τα χέρια του.
Κακόγουστο σκετς των Μόντι – Πάιθον.
Για τον Ερντογάν μερίμνησε η θεία δίκη.
Η Ελλάδα τα βλέπετε, τα ζείτε, ακούτε τον κ. Τσιόδρα, ακούτε τον πρωθυπουργό, έχετε βγάλει τα συμπεράσματά σας για το τι σημαίνει να έχεις κράτος.
Πρέπει να καταλάβουμε, όμως, ότι βρισκόμαστε στο πρώτο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου ενός μεγάλου αγώνα.
Η χαλάρωση μπορεί να αποβεί μοιραία.
Νομίζω ότι τούτες τις ώρες δεν πρέπει να γίνει το μοιραίο λάθος και να μετεξελιχθεί η κατάσταση σε ανεξέλεγκτη.
Αυτό είναι στο χέρι μας.
Θεωρώ ότι στη μικρή Ελλάδα βάλαμε πρώτα την αξία της ανθρώπινης ζωής και μετά την οικονομία.
Και είναι απλό.
Την επαύριο, οι υγιείς άνθρωποι θα κληθούν να δουλέψουν και να παράγουν.
Επίσης, η Ελλάδα απέδειξε ότι δεν είναι “αγέλη”, και δεν διαθέτει γαϊδουριά και “ανοσία”.
Μια χώρα πρέπει απλά να έχει κράτος· τώρα ακόμη και οι φιλελεύθεροι επιστρέφουν στο κράτος.
Αυτές είναι οι πληρωμές των αιώνων.

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ ~ ~ Απάντηση

    Aξιότιμε κύριε,είναι πολύ βασικό που στην πατρίδα μας την μάχη κατευθύνει ένας λαμπρός επιστήμων και ένας δοβαρός,αξιόπιστος και υπέροχος ΑΝΘΡΩΠΟΣ σαν τον κ.Τσιόδρα.Η κυβέρνηση της χώρας μας άκουσε τους επαϊοντες ,ανέλαβε την ευθύνη της λήψεως των απαραιτήτων μέτρων και ενέταξε στον στρατηγικό σχεδιασμό πάνω από όλα τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ.Είμαστε υπερήφανοι για τους γιατρούς και νοσηλευτές μας και ευγώμονες σ΄όλους όσους “κονταροχτυπιούνται” με το “δαίμονα” που λάβωσε τις ζωές μας. Στίς σοβαρές πολιτείες η ύπαρξη του “κράτους” είναι αυτονόητη αφού χωρίς κράτος που να ρυθμίζει την λειτουργία της πολιτείας επέρχεται ολική κατάρευση.Αρκεί ο όγκος του κράτους να μην είναι αβάσταχτος για την πολιτεία και τους πολίτες, οι οποίοι με τους φόρους τους πληρώνουν την ύπαρξη του,αλλά να είναι ευέλικτο ,λειτουργικό στην υπηρεσία του πολίτη που τό έχει ανάγκη και το συντηρεί και βεβαίως όχι φέουδο των πολιτικάντηδων που βολεύουν κομματόσκυλα και “κηπουρούς”που τους εξασφαλίζουν την επανεκλογή τους….Με εκτίμηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.