Μουσείο Τυπογραφείας

Σώστε το Πολυτεχνείο Κρήτης

» Το Πολυτεχνείο Κρήτης συναρτά τον πνευματισμό της πόλης των Χανίων. Οι δημοκρατικές αντοχές του δοκιμάζονται στη βάσανο της αυστηρής κριτικής που ασκεί η εκπαιδευτική κοινότητα και η τοπική κοινωνία.
Οι νέοι φοιτητές του Πολυτεχνείου έχουν μια σφριγηλότητα πνεύματος, ικμάδες δύναμης, οι πολιτικές τους ανησυχίες διαφέρουν από τον μέσο όρο της ελληνικής κοινωνίας.
Θέλω να πω ότι οι νέοι αναπτύσσουν μία πολιτική δυναμική και πρακτική που διαφέρει από νόρμες που έχουμε συνηθίσει.
Γι’ αυτό είναι και νέοι…
Οι καταλήψεις είναι ένας προχωρημένος ακτιβισμός που τον γράφοντα δεν τον βρίσκει σύμφωνο.
Δεν θα επεκταθώ σε αυτό γιατί η συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη και στα Χανιά.
Το Πολυτεχνείο δρα και ανιχνεύει την προοπτική των Χανίων για να ενταχθεί η πόλη, η χώρα ολάκερη, εντός του ακαδημαϊκού πλαισίου του πολιτισμένου κόσμου. Δεν νοούνται τα Χανιά δίχως το Πολυτεχνείο.
Ως εκ τούτου οι αστυνομικές επιχειρήσεις και επεμβάσεις είναι μια μη ρεαλιστική εκδοχή. Είναι η χειρότερη επιλογή στη χειρότερη στιγμή!
Μέχρι να εξαντληθεί ο δημιουργικός διάλογος κανείς δεν πρέπει να σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η κατάληψη στη Γαλλική Σχολή δεν πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί με όρους αστυνομικής επέμβασης. Κανείς δεν κερδίζει από αυτό. Χάνουμε όλοι, με πρώτο το Εκπαιδευτικό Ιδρυμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.