Μουσείο Τυπογραφείας

Στον Πειραιά το «Ελ.Βενιζέλος» με πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη

Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασε το πρωί της Δευτέρας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας από τη Μυτιλήνη 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία.

Την Κυριακή, το πλοίο είχε μεταφέρει στον Πειραιά άλλους 2.466 πρόσφυγες που είχαν φτάσει σε Κω, Κάλυμνο, Λέρο και Σάμο, πριν αναχωρήσει ξανά για το ανατολικό Αιγαίο.

Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα από το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή για την ασφαλή αποβίβαση των προσφύγων, η πλειοψηφία των οποίων αναμένεται να μεταφερθεί με λεωφορεία του ΟΛΠ στον ηλεκτρικό σταθμό με προορισμό το σταθμό Λαρίσης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Δευτέρας είναι έρευνες του Λιμενικού και της Frontex, στα ανατολικά της θαλάσσιας περιοχής Σκάλας Μυστεγνών Μυτιλήνης, για τον εντοπισμό μεταναστών, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν αναποδογύρισε.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και διασωθεί από πλωτό του λιμενικού και αλιευτικό 8 μετανάστες. Σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 15 άτομα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.