Μουσείο Τυπογραφείας

Στον δρόμο της τρίτης αξιολόγησης

The_RoadΗ τρίτη αξιολόγηση κατ’ ουσία έχει ήδη ξεκινήσει και τα μεγάλα πολιτικά “ραντεβού” του φθινοπώρου δημιουργούν ένα πολύ στενό χρονικά παράθυρο ευκαιρίας για την ολοκλήρωση από την Ελλάδα των εξήντα έξι προαπαιτούμενων.

Στις 4 Σεπτεμβρίου γίνεται η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά τις θερινές διακοπές.

Ακολουθούν το  Eurogroup (9/10) αλλά και η σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον (13-15 Οκτωβρίου).

Στα  εξήντα έξι προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται σαράντα έξι δράσεις οι οποίες θα έπρεπε να έχουν ήδη γίνει: είχαν ως τελική προθεσμία το τέλος Ιουλίου.

Σε αυτές περιέχονται μία σειρά από παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό και στον επαναϋπολογισμό των συντάξεων, στην υγεία, στα κλειστά επαγγέλματα και στις αποκρατικοποιήσεις.
Μέσα στον Αύγουστο, ωστόσο, λήγουν ακόμα τέσσερα απαιτούμενα, για τον ΕΟΠΥΥ, τις παρεμβάσεις στον ΔΕΣΦΑ και στο Υπερταμείο,  και για την κινητικότητα στο δημόσιο.

Για τον Σεπτέμβριο εκκρεμούν τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων στην νομοθεσία για το νέο δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας, την ολοκλήρωση των δράσεων για τις μη συστημικές τράπεζες κ.α.

Ας μην ξεχνούμε και το “μέτωπο” του εργασιακού, αλλά και την κατάθεση τoυ προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2018.

Η κυβέρνηση αισιοδοξεί για μία… “ομαλή πορεία” και για μία θετική απόφαση από το “σκληρό ΔΝΤ”, για ελάφρυνση του χρέους. Ίδωμεν!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.