Μουσείο Τυπογραφείας

Στον «αέρα» οι εκλογές στην Κεντροαριστερά

H ημερομηνία εκλογής του αρχηγού του νέου φορέα βρίσκεται ακόμη στον αέρα, μετά την πρόταση της Vodafone για εκλογές τον Φεβρουάριο, οι οποίες θα φτάνουν σε κόστος σχεδόν 1 εκατ. ευρώ.

Η απάντηση της Wind είναι η τελευταία ευκαιρία για ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τις αρχικές ημερομηνίες διεξαγωγής (5 και 12 Νοεμβρίου), με κοστολόγηση που επιτρέπει την αυτοχρηματοδότηση της διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίσθηση που υπάρχει είναι πως η εταιρεία προτίθεται να αναλάβει, τουλάχιστον επιμέρους, κόμματια της διαδικασίας, προτείνοντας συνεργάτες που θα καλύψουν τα υπόλοιπα πόστα.

Αν τελικά μια αξιόπιστη λύση ηλεκτρονικής διασύνδεσης προκύψει με σχετικά μικρή καθυστέρηση, κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμηθεί -παρόλο που η Χαριλάου Τρικούπη θα προτιμούσε οι ημερομηνίες να μείνουν ως έχουν. Η ηλεκτρονική διασύνδεση θεωρείται μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας σχετικά με το αδιάβλητο της διαδικασίας -για κάποιους υποψήφιους είναι όρος απαράβατος.

Hδη κατατέθηκαν και οι υπογραφές στήριξης όλων των υποψηφιοτήτων. Η επιτροπή θα διεξάγει έλεγχο και αναμένεται να ανακοινώσει τον οριστικό πίνακα των υποψηφίων εντός της εβδομάδας. Οι περισσότεροι επέλεξαν να κινηθούν κοντά στις απαιτούμενες 1000, όμως Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης έκαναν επίδειξη δύναμης, με 12,500 και 5,300 ψήφους αντίστοιχα. Ανεξάρτητα από την τελική ημερομηνία των εκλογών, τα επιτελεία συνεχίζουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες. Την Κυριακή η Φώφη Γεννηματά θα επισκεφθεί την Ηλεία, όπου προγραμματίζει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στον Πύργο, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης βρίσκεται από την Παρασκευή στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη, για συνάντηση με φορείς της περιοχής.

Η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι, πέραν των διαδικαστικών, διαφωνούν και για τον τρόπο που θα ασκήσουν αντιπολίτευση. Η Συμπαράταξη έχει αποφασίσει από εδώ και πέρα να μην υπερψηφίζει κανέναν νομοσχέδιο που δεν έχει την κυβερνητική πλειοψηφία. Το Ποτάμι, ωστόσο, έχει δηλώσει εξαρχής πως τα ανθρώπινα διακιώματα «δεν μπαίνουν στην μικροκομματική ζυγαριά» και πως προτίθεται να ψηφίσει την νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου. Την ίδια πορεία ακολουθεί και η ΔΗΜΑΡ, της οποίας η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει ποιον θα στηρίξει.

ΠΗΓΗ: in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.