Ιδέες για την επαναχρησιμοποίηση καθημερινών υλικών για την κατασκευή στολιδιών, χριστουγεννιάτικων καρτών, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βάμου χθες το βράδυ στο χώρο της Σαμπιοναρά.
Ενήλικοι αλλά και μικρότεροι είχαν την ευκαιρία να δουν πώς από συσκευασίες, χρησιμοποιημένα χαρτόνια και άλλα είδη που όλοι μας συνήθως τα πετάμε στο καλάθι των αχρήστων, μπορούν να δημιουργηθούν καλαίσθητες κατασκευές ιδανικές για τη διακόσμηση του σπιτιού και όχι μόνο.
«Με αυτή τη δράση δηλώνουμε τη θέλησή μας να φύγουμε από το πνεύμα του καταναλωτισμού που μπορεί να ενδιαφέρει εταιρείες και εμπόρους ειδικά τα Χριστούγεννα και να μπούμε σε μια λογική επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης» είπε ο εκπαιδευτικός Φώτης Ποντικάκης από το ΚΠΕ Βάμου.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν εκπαιδευτικοί αλλά και ενήλικοι μαθητές από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
Οι μετέχοντες πήραν ιδέες για το πώς μπορούν να μειώσουν τα σκουπίδια και να αξιοποιήσουν διάφορα υλικά κατασκευάζοντας χριστουγεννιάτικα στολίδια και άλλες κατασκευές. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.