Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ

Στόχος διαρρηκτών το Μουσείο Μικρασιατών

P1190408Στόχος διαρρηκτών έγινε το Μουσείο της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Χανίων ο “Αγιος Πολύκαρπος”, επί της οδού Σφακίων 25.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στα “Χανιώτικα Νέα” η πρόεδρος της Αδελφότητας, κα Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη, το περιστατικό έγινε αντιληπτό χθες το πρωί από την κα Βιβή Κιαγιά, η οποία έχει αναλάβει την αρχειοθέτηση των εγγράφων και των κειμηλίων της Αδελφότητας, και αμέσως ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Χανίων.
Οι δράστες, πιθανολογείται ότι εισέβαλαν στο οίκημα από την πίσω πλευρά, αφού έσπασαν το τζάμι ενός δωματίου (υπνοδωματίου) και αφαίρεσαν – με την πρώτη ματιά – μια αντρική γαμπριάτικη φορεσιά, ένα φέσι και μία λάμπα.
«Από αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί, οπότε θα έχει ολοκληρώσει την έρευνα η Ασφάλεια, θα ξεκινήσουμε την καταγραφή για να δούμε τι άλλο έχει κλαπεί» τόνισε η κα Χαριτάκη, προσθέτοντας:
«Το γεγονός μας γεμίζει θλίψη και αγανάκτηση. Στο Μουσείο Μικρασιατικής Έρευνας και Πολιτισμού, φυλάσσονται αντικείμενα τα οποία με αγάπη προσέφεραν συμπολίτες μας, ιερά κειμήλια αγαπημένα, δείγματα του πολιτισμού της Μικράς Ασίας. Το συμβάν σημειώθηκε μερικές μέρες πριν από τα εγκαίνια του Μουσείου, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 12 μ. από τον Μητροπολίτη Βρυούλων Παντελεήμων και από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο. Πιστεύουμε να τα καταφέρουμε», κατέληξε η κα Χαριτάκη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.