Μουσείο Τυπογραφείας

Στο στόχαστρο αγνώστων τα δέντρα της πλατείας Δικαστηρίων!

Να ξεράνουν τα δέντρα στο νοτιανατολικό τμήμα της πλατείας Δικαστηρίων έχουν βαλθεί άγνωστοι το τελευταίο διάστημα!

Οι άγνωστοι τρυπούν με τρυπάνι τον κορμό των δέντρων σε διάφορα σημεία και ρίχνουν στη συνέχεια ισχυρό φυτοφάρμακο προκειμένου να προκαλέσουν την πτώση των φύλλων και να ξεράνουν ολόκληρο το δέντρο!
«Είναι κάτι που πραγματικά με θλίβει πολύ γιατί η πλατεία μας είναι από τις πιο όμορφες και είναι κρίμα ορισμένοι να θέλουν να ξεράνουν τα δέντρα της» μας είπε ο επαγγελματίας κ. Γιώργος Κουργιαντάκης.

Τα δέντρα βρίσκονται στην πλατεία μπροστά από το κατάστημα του κ. Κουργιαντάκη.

«Είναι Φίκοι Βενιαμίν που τους είχαν φυτέψει το 2006. Τότε υπήρχαν εδώ 9-10 πεύκα τα οποία είχαν κολλήσει μια αρρώστια και ξεραίνονταν. Τότε η υπηρεσία πρασίνου μου είχε πει ότι δεν σώζονται τα δέντρα γιατί η αρρώστια είχε προχωρήσει πάρα πολύ. Το είχαν γράψει τότε τα «Χ.Ν.» επισημαίνοντας το πρόβλημα και στη συνέχεια επειδή άρχισαν να πέφτουν τα ξεραμένα κλαδιά η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου ήλθε και τα έκοψε. Τους είπα ότι θα πρέπει να τα αντικαταστήσουν, μου απάντησαν ότι αυτό θα γίνει άμεσα. Μετά από ένα μήνα όμως δεν είχαν προχωρήσει σε φυτέψει κάτι και έτσι προχώρησα στο φύτεμα των φίκων. Τελευταία κάποιος ασυνείδητος προφανώς τις νυχτερινές ώρες με τρυπάνι έχει κάνει τρύπες σε δύο δέντρα και ρίχνει φυτοφάρμακο για να τα ξεράνει», επισημαίνει ο επαγγελματίας ζητώντας να φυτευτούν ξανά δέντρα στα σημεία όπου υπήρχαν και παλιότερα.
Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
Για την προσπάθεια να ξεραθούν τα δέντρα είχε ενημερωθεί η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Χανίων που άμεσα διαπίστωσε τόσο τις οπές όσο και τη χρήση φυτοφαρμάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα σταλεί έγγραφο εντός των ημερών προς την αστυνομία και την εισαγγελία Χανίων προκειμένου να ξεκινήσει μια διαδικασία εντοπισμού των δραστών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.