Μουσείο Τυπογραφείας

Στο “σφυρί” οικόπεδo της Eνωσης Κυδωνίας – Κισσάμου

05Εντός του Μαΐου αναμένεται να δοθεί ένα τέλος στην υπόθεση της εκποίησης ενός εκ των οικοπέδων “φιλέτων” ιδιοκτησίας της πρώην ΕΑΣ Κυδωνίας – Κισσάμου στη θέση “Τράχηλας” στη Γραμβούσα έκτασης 16 στρεμμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.Ν.” η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Ειρηνοδικείο Χανίων εντός του Μαίου, με το δικαστήριο να αποφασίζει για την αξία του ακινήτου και από ποιο ύψος θα πρέπει να ξεκινήσει η πώληση του.
Σημειώνεται ότι έχουν υπάρξουν δύο ακόμα δικαστικές αποφάσεις, αντικρουόμενες μεταξύ τους που εκτιμούσαν την αξία του ακινήτου στις 740.000 ευρώ η πρώτη και στα 2.200.000 ευρώ η δεύτερη! Πρόσφατα εκτιμητές του δημοσίου προσέφυγαν και πάλι στις δικαστικές αρχές διεκδικώντας το μεγαλύτερο ποσό αυτό των 2.200.000 ευρώ. Οι εισπράξεις από την πώληση της περιουσίας της υπό εκκαθάρισης ΕΑΣ Κυδωνίας-Κισσάμου θα δοθούν για οφειλές της Ένωσης προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες, τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές κ.α.
Ειδικά σε ότι αφορά την έκταση των 16 στρεμμάτων που βρίσκεται μετά το λιμάνι της Κισάμου έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επιχειρηματία για την εμπορική και βιοτεχνική χρήση των εγκαταστάσεων που στο παρελθόν φιλοξενούσαν το οινοποιείο της ΕΑΣ, τα γραφεία της και αποθηκευτικούς χώρους. Μάλιστα στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 όταν και εγκαινιάσθηκαν οι χώροι, το οινοποιείο θεωρούνταν το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα και τα προϊόντα της τότε Ενωσης Κισάμου (κρασιά Cavaliere, Casteliere, Όστρια κα.) από τα καλύτερα της εποχής τους.
Συνολικά η περιουσία της πρώην ΕΑΣ Κυδωνίας- Κισάμου (συνενωμένες ενώσεις Κισάμου, Χανίων, Μάλεμε, Κολυμβαρίου) που προβλέπεται να εκποιηθεί στα πλαίσια της εκκαθάρισης ξεπερνάει τα 50 στρέμματα οικοπέδων, εγκαταστάσεων. οικοδομημένες εκτάσεις (κτήρια, αποθήκες,συσκευαστήρια κα.)
Πέρα από το οικόπεδο των 16 στρεμμάτων στην Γραμβούσα, υπάρχουν εγκαταστάσεις και αποθηκευτικοί χώροι μέσα στην κωμόπολη του Καστελίου Κισάμου, αποθηκευτικοί χώροι και οικόπεδο στο Μάλεμε, εγκαταστάσεις στην Αγιά Χανίων. Υπογραμμίζεται ότι ο πρωτοβάθμιος “Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων” διαχειρίζεται και χρησιμοποιεί με επιτυχία εγκαταστάσεις που κατάφερε να διασώσει όπως το συσκευαστήριο ελαιολάδου στο Κολυμβάρι και το συσκευαστήριο εσπεριδοειδών στο Μάλεμε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.