Μουσείο Τυπογραφείας

Στο Ηράκλειο ο Κ. Δαμαβολίτης για το θέμα επιδόματος αναπηρίας

Στο περιφερειακό υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ηρακλείου βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης, όπου συνομίλησε με τον διευθυντή κ. Ροκαδάκη, για θέματα που αφορούν στο υφιστάμενο σύστημα χορήγησης επιδομάτων αναπηρίας.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν οι καταγγελίες που έλαβε ο βουλευτής για περικοπές εξωϊδρυματικών και προνοιακών επιδομάτων, ως αποτέλεσμα έκδοσης νέων ιατρικών γνωματεύσεων από τις ελεγκτικές επιτροπές ΚΕΠΑ. Ο κ. Δαμαβολίτης διερωτάται, πως είναι δυνατόν να μειώνονται τα ποσοστά αναπηρίας ενός ατόμου με διαγνωσμένη βαριά κινητική και νοητική αναπηρία με το πέρας του χρόνου και να ακυρώνονται οι προηγούμενες γνωματεύσεις των συγκεκριμένων περιπτώσεων.
Ο κ. Ροκαδάκης, αφού ενημέρωσε τον βουλευτή για τη διαδικασία χορήγησης επιδομάτων βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, τον παρέπεμψε στην Κεντρική Διεύθυνση Αναπηρίας, ως αρμόδια αρχή αξιολόγησης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.