Μουσείο Τυπογραφείας

Στο Ηράκλειο η ταφή του 42χρονου Γερμανού καθηγητή

Στο νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι η ταφή του 42χρονου γερμανού καθηγητή Andreas Hillbol, του πρώτου νεκρού από κορωνοϊό στην Κρήτη.

Σε δηλώσεις της στο cretalive η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ¨Όλα έγιναν με απόλυτο σεβασμό στο νεκρό”.

“Ευχή μας να μην έχουμε άλλους νεκρούς, πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμενοι για όλα”, τονισε η κ. Μπορπουδάκη επισημαίνοντας παράλληλα ότι “Είναι πολύ σημαντικό να παραμένουμε στα σπίτια μας και να ακολουθουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ”

Όπως ανέφερε, η ταφή έγινε κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια, τη σύντροφό του και την προξενο της Γερμανίας, ενώ υπογράμμισε ότι σε μήνυμά της η οικογένεια του 42χρονου ευχαρίστησε το προσωπικό στο ΠΑΓΝΗ.

“Ακολουθήθηκε αυτό ακριβώς που θα ήθελε κι εκείνος”, ανέφερε επισημαίνοντας ότι στην κηδεία εκπροσωπήθηκε και το Πανεπιστήμιο Κρήτης και από τον συνάδελφο του, κ. Δασκαλάκη διαβάστηκαν οι επιστολές των γονιών και της συντρόφου του.

Σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη, η επιπλοκή η οποία οδήγησε στον θάνατο τον άτυχο καθηγητή δεν ήταν κάποια νέα, αλλά είναι γνωστή στους γιατρούς που “μάχονται” με τον ιό.
“Υπήρξε μια επιπλοκη που είναι γνωστή γιατί έχει παρουσιαστεί και σε άλλα περιστατικά παγκοσμίως. Από την πρώτη στιγμή ήταν αυτό που φοβόμασταν, διότι είναι κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να αποφευχθεί”.

Σύμφωνα με την ίδια, οι άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή με τον 42χρονο Γερμανό γνωρίζουν ακριβώς το χρονικό πλαίσιο που πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους. Είναι σε συνεννόηση με τους γιατρούς και τον ΕΟΔΥ

Η Διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη αλλά εξετάζονται 20 δείγματα στο εργαστήριο και τα αποτελέσματα αναμένονται από τον κ. Σουρβινο.

Ο Δήμος Ηρακλείου για την ταφή του 42χρονου

Σε δήλωσή της με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταφής του Γερμανού Καθηγητή, η αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη αναφέρει: “Ενημερώθηκα από το ΠΑΓΝΗ ότι η σορος του άτυχου Γερμανού έπρεπε να ταφεί στο νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου. Αμέσως μίλησα και με το τμήμα κοιμητηρίων και με τη ληξίαρχο.
Και παράλληλα ήμουν σε συνεχή επικοινωνία με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για την ταφή και όλες τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις, σεβόμενοι και τη μνήμη του θανόντος, κάποιες επιθυμίες της οικογένειας και – όπως από κοινού είπαμε με την κ Μπορμπουδακη – με αμεσότητα αλλά και με διασφαλιση της διαδικασίας. […] Εκφράζουμε και εμείς από την πλευρά μας τη λύπη μας για το γεγονός και τα θερμά μας συλλυπητήρια την οικογένεια του Γερμανού επιστήμονα”.

Συγκλονισμένοι τον αποχαιρετούν συνεργάτες και φοιτητές

Με θλίψη, αδυνατώντας να πιστέψουν το άσχημο νέο, αποχαιρετούν φίλοι και συνεργάτες τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή που «έσβησε» από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Κρήτη. Ο φίλος του Aleksei Buinyi επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Βρέμης σε ανάρτησή του αναφέρεται στον άτυχο An­dreas Hil­boll λέγοντας ότι «θα μείνει πάντα στην καρδιά μας ως το πιο δοτικό και καλοσυνάτο άτομο».

Οι φοιτητές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια του 42χρονου Γερμανού καθηγητή Andreas Hilboll που ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού και έχασε τη ζωή του μετά από επιπλοκή, παραμένουν όλοι καλά στην υγεία τους, ταυτόχρονα όμως είναι βαθιά συγκλονισμένοι για τον πρόωρο χαμό του δασκάλου τους.

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ανακοίνωση εξέδωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης για το θάνατο του καθηγητή. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου έχει ως εξής: «Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον φίλο και συνάδελφο δρ Andreas Hilboll, που έχασε τη μάχη με τη ζωή, θύμα του φονικού κορωνοϊού, τη στιγμή που υπηρετούσε το Πανεπιστήμιό μας. Ο Ανδρέας, μαθηματικός με ειδίκευση στην ανάκτηση και επεξεργασία δορυφορικών παρατηρήσεων του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος, μόνιμο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βρέμης, με το οποίο μας συνδέει μακρόχρονη επιστημονική συνεργασία, είχε επισκεφθεί το Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS για ακαδημαϊκούς, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιστημονικά σεμινάρια στους μεταπτυχιακούς φοιτητές και να έχει επιστημονική συνεργασία με τα μέλη της ερευνητικής ομάδας αριθμητικών προσομοιώσεων ατμοσφαιρικής χημείας και κλίματος.

Ο Ανδρέας διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις τόσο με επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης όσο και με όλους τους ερευνητές της διεθνούς κοινότητας με τους οποίους συνεργάστηκε στη διάρκεια της επιστημονικής του σταδιοδρομίας. Οι άριστες επιστημονικές γνώσεις του, η παιδαγωγική του ικανότητα και κυρίως η ευγένεια και η καλοσύνη του, ήταν λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά του πολυτάλαντου αυτού επιστήμονα και του θαυμάσιου ανθρώπου.

Οι φοιτητές που παρακολούθησαν τα σεμινάρια του παραμένουν όλοι καλά στην υγεία τους, ταυτόχρονα όμως είναι βαθιά συγκλονισμένοι για τον πρόωρο χαμό του δασκάλου τους.

Για όλους εμάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όσο και για ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα ο χαμός του Ανδρέα αποτελεί μια τεράστια απώλεια. Σε πρώτη ευκαιρία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη του. Συλλυπούμαστε θερμά τους οικείους και τους φίλους του. Ο Ανδρέας θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.