Μουσείο Τυπογραφείας

Στο ίδιο έργο…

02Στο ίδιο έργο θεατές γίναμε για μια ακόμη φορά. Με την έντονη βροχόπτωση δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, οδηγοί εγκλωβίστηκαν, δρόμοι έκλεισαν ή έγιναν ιδιαιτέρως επικίνδυνοι. Αντί να πούμε ότι, επιτέλους, βρέχει και άρα δεν θα… διψάσουμε, αρχίσαμε να καταγράφουμε ζημιές σε περιοχές της πόλης αλλά και όλου του Νομού.
Ολα αυτά τα προβλήματα ίσως, σε ένα βαθμό να είχαν αποφευχθεί αν η πολιτεία είχε λάβει τα κατάλληλα μέτρα και είχε προχωρήσει στα ενδεδειγμένα αντιπλημμυρικά έργα που θα επέτρεπαν, π.χ., η Κάτω Σούδα να μη γίνεται… ποτάμι κάθε τρεις και λίγο. Εκεί, όπως και σε άλλες περιοχές, οι κάτοικοι δικαίως έχουν αγανακτήσει καθώς η Αυτοδιοίκηση και ο κρατικός μηχανισμός μοιάζουν ανέτοιμοι για έκτακτες καταστάσεις.
Οσο για τις κατολισθήσεις στην εθνική οδό και όχι μόνο, έγινε ποτέ πρόβλεψη για αυτό το ενδεχόμενο, ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ελαχιστοποίησης κινδύνου;
Το τωρινό πάθημα θα γίνει, επιτέλους, μάθημα για έναν καλύτερο σχεδιασμό ώστε τα προβλήματα να είναι ελάχιστα σε παρόμοιες περιπτώσεις και απλώς να απολαμβάνουμε τον χειμώνα χωρίς να ανησυχούμε για τα χειρότερα;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.