Μουσείο Τυπογραφείας

Στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου στα Χανιά τα χημικά της Συρίας

XHMIKA-SYRIASΤο θέμα της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο με τη μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω, θα βρεθεί στο επίκεντρο του 4ου Παγκόσμιου Επιστημονικού Συνεδρίου: “Διαχείριση Επικίνδυνων και Βιομηχανικών Αποβλήτων” (“Hazardous and Industrial Waste Management”), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κολυμπάρι Χανίων από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι εργασίες του συνεδρίου, όπως ανακοίνωσε το Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα διεξαχθούν
στον συνεδριακό χώρο του AVRA Hotel στο Kολυμπάρι Χανίων.
Οπως σημειώνει ο πρόεδρος του συνεδρίου, καθηγητής Ευάγγελος Γιδαράκος, «το εν λόγω Συνέδριο διοργανώνεται ανά δύο έτη και επικεντρώνεται στο φλέγον και πάντα επίκαιρο θέμα της διαχείρισης των επικίνδυνων και βιομηχανικών αποβλήτων. Απώτερος σκοπός του Συνεδρίου είναι η αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης παγκοσμίως, αλλά και η απόκτηση εμπειρίας και γνώσεων από ανεπτυγμένες χώρες του εξωτερικού, οι οποίες πρωτοστατούν στον συγκεκριμένο τομέα».
Ο κ. Γιδαράκος προσθέτει:
«Η διαχείριση των τοξικών αποβλήτων δεν αποτελεί μόνο τεχνικό πρόβλημα αλλά και κοινωνικό, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι το κοινό θα πρέπει να συμμετέχει πιο ενεργά στην ανάληψη των αποφάσεων σχετικών με τους πιθανούς κινδύνους της εν γένει βιομηχανικής δραστηριότητας. Αυτό προϋποθέτει ουδέτερη και επιστημονικά σωστή ενημέρωση του κοινού από την αρχή της εφαρμογής του όποιου προγράμματος.
Ένα πρόσφατο παράδειγμα ανεπαρκούς συμμετοχής του κοινού είναι το σενάριο του OPCW/UNO (Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Όπλων/Ηνωμένα Έθνη) για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο Θάλασσα, το οποίο δημιούργησε έντονη διαμαρτυρία στις Μεσογειακές Χώρες. Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι η διαχείριση των Βιομηχανικών Αποβλήτων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα χωρίς κοινά αποδεκτές λύσεις.
Το θέμα της καταστροφής του Χημικού Οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο όσο επίσης και ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των πολεμικών δραστηριοτήτων θα αποτελέσουν ένα από τα βασικά θέματα του Συνεδρίου».
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο site του Συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση : www.hwm-conferences.tuc.gr, όπου είναι αναρτημένο και το τελικό πρόγραμμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.