Μουσείο Τυπογραφείας

ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ ΚΤΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στο έλεος των βανδάλων

Αίτημα για τη δημιουργία παιδικού σταθμού θα υποβάλλουν εκ νέου οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου

06Στο έλεος των βανδάλων έχει αφεθεί το κτήριο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Χανίων. Το οίκημα που ανήκει στην Εκκλησία, αφού για ένα διάστημα είχε νοικιαστεί σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια, ενώ η πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων για τη δημιουργία παιδικού σταθμού για τα παιδιά τους δεν ευοδώθηκε μέχρι σήμερα…

Στο μεταξύ, όσοι από τους πολίτες που επισκέπτονται το Νοσοκομείο Χανίων βρεθούν κοντά στο κτίσμα έρχονται αντιμέτωποι με εικόνες ντροπής. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη στον καθένα. Σπασμένα τζάμια παντού. Μέσα στο κτήριο σκουπίδια. Εμφανή σημάδια από τη λεηλασία των ηλεκτρολογικών πινάκων και εξοπλισμού… Κι όλα αυτά σε μια εποχή όπου η αξιοποίηση οποιοδήποτε κτηρίου αποτελεί ζητούμενο για να καλυφθούν επιτακτικές ανάγκες σε τομείς κοινωνικής πρόνοιας.
Τα «Χ.ν.» έθεσαν το θέμα στον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό ο οποίος υποστήριξε ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών οι βανδαλισμοί είναι συνεχείς. Επέρριψε δε ευθύνες για απουσία φύλαξης του χώρου  στο Νοσοκομείο Χανίων.
«Δυστυχώς η ασφάλεια του Νοσοκομείο δεν ενδιαφέρεται από ότι φαίνεται. Μπαίνει μέσα ο καθένας και έχουν κλέψει τα πάντα», σημείωσε ο κ. Δαμασκηνός και πρόσθεσε πως από μέρους της Εκκλησίας γίνονται προσπάθειες για να ενοικιαστεί ο χώρος.  Αναφερόμενος στην πρόταση που είχε υποβάλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου για παιδικό σταθμό ο κ. Δαμασκηνός αφού διευκρίνισε ότι την ευθύνη της διαχείρισης του χώρου την έχει το Συμβούλιο του Οργανισμού Διοικήσεως Μοναστηριακής Περιουσίας, επεσήμανε ότι η πρόταση δεν ευοδώθηκε καθώς ζητήθηκε μια συμβολή τιμή που όμως δεν ήταν συμφέρουσα για τα οικονομικά του Οργανισμού.
Ο κ. Δαμασκηνος ξεκαθάρισε ακόμα ότι δεν πρόκειται να δοθούν ξανά χρήματα για να φτιαχτεί το κτήριο αν δεν εξασφαλιστεί η φύλαξη.
Πάντως, από μέρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου το αίτημα για τη δημιουργία παιδικού σταθμού για τα παιδιά των εργαζομένων αναμένεται αν τεθεί εκ νέου προς την Εκκλησία.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Τσιγκουνάκης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των «Χ.ν.», τόνισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα συζητήσει ξανά την πρόταση και θα επιδιώξει να έχει συνάντηση με τους ανθρώπους της Εκκλησίας.
«Αν γίνει παιδικός σταθμός θα είναι κάτι πολύ καλό για τους εργαζόμενους. Δυστυχώς, βέβαια το κτήριο σήμερα θέλει πολλά χρήματα για να φτιαχτεί, ενώ όταν το είχαμε ζητήσει αρχικά δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Ωστόσο, τότε η Εκκλησία ήθελε κάποιο τίμημα που δεν μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε οικονομικά. Σκοπεύουμε πάντως να το συζητήσουμε ξανά και ελπίζουμε η Εκκλησία να σκύψει πάνω από το θέμα, να δει τις ανάγκες των εργαζομένων, και να μας το παραχωρήσει», σημείωσε σχετικά ο κ. Τσιγκουνάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.